Tiganii nostri din Italia

Tiganii nostri din Italia

0 78

Gasind, pe moment, in Italia teren mai propice activitatilor insalubre pe care le practicau si in Romania, dar unde nu mai aveu atata spor, conationalii nostri mai intens pigmentati s-au dus sa-i mai sperie si pe cei de acolo.


Cu tupeul binecunoscut au inceput sa minta fara rusine si sa denigreze tara de unde au plecat si pe care au facut-o de ras prin comportamentul lor.


Astfel au ajuns sa ceara azil politic – ca ce chestie? ce nu le convine din acest punct de vedere in Romania? – unor oameni creduli, care au pus botul la minciuni pentru ca senzationalul, prezentat de mass-media, este mai usor de digerat si fara gandire adanca sau logica. Oameni care au ajuns insa, cunoscandu-i mai indeaproape, sa ii repugne acuma.


Dar tiganii s-au organizat si acolo dupa stilul de trai de aici.


Astfel s-a gasit un urmarit international, pe numele sau Costica Argint, sa preia – in stil tiganesc si folosind forta, caci asa se procedeaza la aceasta etnie, inca in stil animalic – conducerea clanurilor si sa se dea rotund prin Italia, mai ales cand s-a batut pe umar cu ministrul roman de externe.


Ca si etnia maghiara in strigaturi cand este vorba de drepturi mai egale cu ceilalti, dar cu un dor de munca nemaiintalnit la altii, asteptand doar para malaiata si chemand sa scuture pomul pe toti ceilalti, inafara de coetnici, acest Argint ameninta cu proteste la Ambasada Romaniei si pe la alte institutii din Italia, ba chiar amenintand cu distrugerea pasapoartelor si renuntarea la cetatenia romana.


Sanchi !


Ce deranjaza este acest tupeu imputit ca sufletul lor si nesimtirea cu care actioneaza intr-o lume in care nu vor sa se incadreze si care le depaseste cu mult, ca evolutie, stilul de gandire si asa-zisele traditii.


Cat priveste renuntarea la cetatenie, unde ar da Domnul !


?


Doresc sa nu fiu gresit inteles. Nu sunt rasist, nu sunt sovin. Accept pe oricine langa mine, cum o face tot romanul, dar respectivul trebuie sa se incadreze in niste norme impuse in primul rand de bunul simt.


Am cunoscut destui tigani integrati in lumea moderna, cu diferite functii in mersul societatii, pe care numai culoarea ii deosebea de alte etnii. Am avut ocazia sa ma iubesc cu femei apartinand acestei etnii, din care izvora inteligenta si cultura, nu numai animalul.


Insa, din pacate, aceasta padure etnica prezinta mult mai multe uscaturi decat verziciune. Si stiti ce se face cu uscaturile, nu?


?


Dan Bota ??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.