Tiganii din neamul Duduias, teroristii Racosului

Tiganii din neamul Duduias, teroristii Racosului

0 111

La Racos, jandarmii s-au retras, dar a ramas teroarea. Care are in zona un nume precis: fratii Duduias. Cei trei scandalagii sunt de ani buni spaima Racosului. Doi dintre ei sunt vinovati pentru scandalul izbucnit sambata seara in localitatea din nordul judetului, cand mai multi romi au dat devastat un bar si i-au luat la bataie pe clientii unguri. Patru persoane au ajuns la spital cu rani serioase, dar au fost externate in cele din urma. Trupele de jandarmi trimise sa potoleasca spiritele s-au retras inainte de a da de urma vinovatilor. Comunitatea maghiara ameninta ca, la urmatorul incident de acest fel va incendia casele locuite de romii scndalagii.
Sambata seara, barul din Racos era scena unui scandal teribil, provocat de doi dintre fratii Duduias, cei mai temuti romi ai localitatii. Patru persoane de etnie roma au dat buzna in bar si au impartit pumni si picioare in dreapta si-n stanga. Patru racoseni maghiari s-au ales cu lovituri cumplite, pentru care au ajuns la spital. Barul a fost devastat aproape in intregime.
Cei doi banditi care au devastat barul de langa Primarie sunt doi fosti puscariasi. Tot Racosul le stie de frica.
Mascatii au rascolit duminica prin tiganime pentru a da de urma celor doi batausi, care nu s-au mai aratat pe la casele lor dupa incidentul de sambata seara. Cu tot izul interetnic al conflictelor de la Racos, incidentele nu se petrec intre maghiari si romani ci intre unguri si tiganii romani. Comunitatea maghiara pretinde ca rromii lor nu provoaca scandaluri si isi vad de treaba. De altfel, acestia din urma se declara la fel de terorizati de actele de violenta ale tiganilor Duduias ca si ungurii care un sunt de etnie rroma.
Politistii continua scotocirile in imprejurimile Racosului pentru a da de urma scandalagiilor batausi, in vreme ce efectivele de jandarmi mobilizate in zona au fost retrase imediat dupa stingerea conflictului.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.