Tiganie la varf!

Tiganie la varf!

0 118


Confruntare dura Basescu – Tariceanu la TVR1
Acuze reciproce de minciuna!


?


Fara discutie, trebuia sa traim si un astfel de eveniment ca sa vedem cat de mizerabila este aceasta clasa politica. Romanii au asistat marti seara la ce dur schimb de replici intre premierul Calin Popescu Tariceanu si presedintele Traian Basescu la emisiunea „Intre bine si rau” difuzata de TVR 1.


Va redam cateva episoade din aceasta tiganeala in vazul natiunii.


?


?


Cei doi s-au acuzat de minciuna, iar, la un moment dat, au refuzat sa se mai adreseze unul altuia.


Traian Basescu, conform obiceiului, a intervenit telefonic pentru a-i replica premierului pe tema biletelelor si a contractelor controversate din domeniul energetic.


Presedinte a explicat ca reprezentantii Alro Slatina s-au plans ca in fiecare an trebuie sa se duca cu „valiza de bani ” la Ministerul Industriilor pentru a obtine energia electrica de care avea nevoie pentru a functiona.


Premierul a reactionat acuzandu-l pe Traian Basescu ca in urma interventiei sale Alro Slatina a putut obtine energie electrica foarte ieftina.


In cazul ALRO, dupa interventia presedintelui, compania a incheiat cel mai avantajos contract de pe piata de furnizare a energiei electrice. Mai mult chiar, Tariceanu a venit cu o dezvaluire: „Au mai intervenit si Stolojan, si altii. Eu stiu asta de la Seres si poate sa confirme”.


„Va asigur ca niciodata nu o sa trec peste indatoriile mele constitutionale. Una dintre ele este sa nu las firmele la cheremul unor mafii. Iar in energie avem o mafie. O stiti de doi ani si nu faceti nimic”, si-a incheiat presedintele Basescu atacul la adresa primului ministru.
„S-au facut interventii directe la furnizorul de energie electrica, Hidroelectrica, atat de catre presedinte cat si de consilierul prezidential, Teodor Stolojan. Intrebati-l pe Seres cum s-au desfasurat presiunile”, a afirmat Calin Popescu Tariceanu.


„Daca presedintele stia ca la MEC anumiti operatori economici vin cu gentile de bani pentru a obtine favoruri, trebuia sa ia masuri, sa anunte procuratura, sa se organizeze un flagrant si rezolvam problema”, a mai spus Tariceanu.
La finalul interventiei sale pe postul public, seful statului l-a acuzat direct pe Tariceanu ca stia de doi ani de ilegalitatile din energie si ca nu a intervenit deloc.


Pentru multi romani, pentru tot ce se intampla in clasa noastra politica, un lucru ?este tot mai clar – Caragiale este depasit!


?


Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.