Tigani impuscati in Ungaria

Tigani impuscati in Ungaria

0 195

Mai intai sa va prezint cateva idei transformate in titluri sau scurte comentarii:
– Scandalul de la Veszprem a pornit de la intentia atacatorilor de a cere bani de protectie, scrie presa maghiara.
– Extrema dreapta maghiara a protestat fata de infractionalitatea roma.
– Doi romi, suspectati ca ar fi violat o italianca de 14 ani.
– Presa maghiara relateaza ca in localul din Veszprem unde a fost ucis Marian Cozma se aflau mai multi politisti.
– Crima la comanda. Marian Cozma trebuia sa fie ucis.
Si asa mai departe. Cateva cuvinte care exprima clar imprejurarile momentului 8 februarie, la Veszprem, inclusiv o acuza la adresa politiei locale si a unei posibile legaturi cu banda criminala.
De fapt sunt lucruri care se intalnesc si la noi, prezente in prea desele incidente din ultima vreme si in care sunt implicate clanuri tiganesti organizate dupa stilul mafiot.

Ieri seara a fost anuntata impuscarea unui tigan si a fiului sau de cinci ani. acestia au fost ciuruiti de gloante in timp ce vroiau sa iasa din casa cuprinsa de flacarile unui incendiu iscat din senin, mai bine spus, un incendiu provocat.
Unde am mai putut auzi de asemenea executii? Nu cumva in stilul de purtat al luptelor unor grupuri de guerila? Nu cumva este stilul de razbunare a detasamentelor paramilitare, de inalta calificare in distrugerea si necrutarea adversarilor, cum a fost gruparea „Tigrii lui Arkan”, actionand in fosta Iugoslavie in timpul destramarii ei comandate, combatantii gruparii aflandu-se in prezent in cadrul celei mai mari firme de paza si protectie din Serbia, condusa de tatal altui handbalist, ranit numai in timpul incidentului din Veszprem, Zlatko Sesum.
In legatura cu impuscarea celor doi tigani, intr-un sat nenominalizat inca, presa maghiara relateaza despre inmultirea unor asemenea incidente dupa uciderea handbalistului Marian Cozma, in urma cu trei saptamani. De asemenea, presa maghiara arata ca in timpul manifestarilor in memoria lui Marian Cozma, s-a scandat cu intensitate spre maxim „Moarte tiganilor”.

Nu ar trebui sa existe alte ganduri, fata de cele de mai sus, nici la noi, atata vreme cat politia nu mai face fata valului de incidente provocate de prea multele clanuri mafiote tiganesti. Ierti cat ierti, mai treci cu vederea, insa cand ajungi sa nu mai fii sigur pe integritatea ta, fizica si economica, ajungi sa iei masuri, sa te aperi, sa ajungi la dictonul „Dinte pentru dinte, ochi pentru ochi”, ca, in final, sa pui mana pe ciomag impotriva celor ce iti pun linistea in pericol, cel putin din instinct de conservare
Gandesc despre incidentul cu impuscarea celor doi tigani, in imprejurarile date si trecand peste cruzimea actului, ca aici poate fi vorba, asa cum am mai scris in paginile acestui cotidian, de mana fostilor Tigri ai lui Arkan, a caror sef a jurat razbunare pentru ranirea fiului sau si a colegului sau de echipa croat, dar mai ales pentru uciderea handbalistului roman Marian Cozma. Sunt sigur ca asemenea incendii sau alte accidente dure vor mai avea loc in Ungaria, iar asemenea lucruri ar trebui sa se extinda si la noi, ca sa trezeasca autoritatile din dolcele far niente sau din complicitatea care ii leaga de infractori.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.