Tigani de Bruxelles

Tigani de Bruxelles

0 171

Doresc sa atentionez de la inceput asupra faptului ca nu ma refer aici la toata etnia, ci doar la cei care isi duc traiul din cersit, furturi, talharii si alte asemenea faradelegi.Caci aceasta ramura a tiganilor arunca o umbra deasa si sulfuroasa nu numai asupra coetnicilor care isi vad de treaba, ci ai asupra concetatenilor de alte etnii.
Acesti tigani fara capatai si ocupatie onorabila au invadat, mai ales dupa ce ne-a agatat Europa de ea, toate colturile continentului, mai putin estul unde nu se prea gasestenimic. Astfel, ei au ajuns sa bantuie mai putin tarile nordice – de, acolo-i frig si nu se poate face cate un foc unde te taie capul! – dar, in schimb, sunt masiv prezenti in sudul insorit, adica Spania si Italia. Asta se datoreaza probabil faptului ca autoritatile de pe acolo au fost prea ingaduitoare si permisive pe la inceput, la fel cum sunt cele de la noi. Spre acesta atitudine au dat imbold si anumite organizatii nonguvernamentale, de asa-zisa aparare a drepturilor omului, organizatii care, in lipsa de alte idealuri cu adevarat umane, isi umfla burtile cu fonduri alocate lor.
Si uite ca s-a ajuns la situatii ca in Italia, mai ales – se pare ca alte tari au pus din start piciorul in prag – unde se cunosc consecintele activitatilor tiganilor romani.
Dar, pentru ca italienii s-au trezit si au cam pus mana pe ciomag, tiganii din Italia, dar nu numai, au inceput sa-si caute locuri in care obiceiurile lor inca nu sunt prea bine cunoscute, prezenta constituind un fel de pitoresc.
Astfel, tigani de-ai nostri au ajuns si in Belgia, in Bruxelles, In fata cladirii Parlamentului European. Da, ii gasesti pana si pe acolo, in interviurile luate ei punand vesnica lor placa a atitudinii lor, unii cu vaicareli, altii cu injurii si tot tacamul de gesturi si vociferari.
Dar uite ca balaoachesii isi gasesc sprijin pentru activitatile lor in persoane sus-puse, care ar trebui sa combata fenomenul. Iata ce declara Marian-Jean Marinescu, membru al Comisiei de Libertati Civile si Afaceri Interne: „In primul rand trebuie sa o rezolvam la noi acasa (problema cersitului etc., n.a.), trebuie sa ajungem la un nivel de dezvoltare economica incat sa nu mai plece lumea in alta parte si sa cerseasca.”
Coboara Sandele, pe ce lume traiesti?, declar eu. In primul rand, chestia cu dezvoltarea economica – o problema reala, in fond – este, in felul cum curge sangele prin vinele actualilor politicieni, un taram de vis prea indepartat. In al doilea rand, chestia cu rezolvatul la noi acasa este deasemenea un vis indepartat, atata vreme cat aceasta parte a tiganimii este atat de bine organizata in sistem mafiot si de clan, incat autoritatile au pierdut totul de sub control, asa ca ce sa mai rezolvi acasa, acest acasa semanand tot mai mult cu o cladire mancata tot mai mult de cari.
In privinta cersitului, stiu ca exista in Codul Penal un articol care interzice aceasta indeletnicire. Pai daca acest articol nu a fost abrogat, atunci ia inhata-mi tu, Politie si Jandarmerie, aceste exemplare de pe la colturi de strada si baga-i, sub paza, in locatii dezafectate si pune-le la munca in folos obstesc, ca sunt destule de facut. Fara manusi si cu judecare in regim de urgenta si sa vedeti ce curata se face fereastra care ne desparte de celelalte tari.
Nu este numai parerea mea. Incercati un sondaj sau un referendum si va veti convinge.
Din pacate, pana la rezolvarea problemei cu acest soi de tigani, uite ca ei ne fac de ras in lumea larga, unde un roman cinstit si dornic de castig prin munca cinstita incepe sa nu mai poata sa scoata capul.
Daca tiganii nostri cersetori au ajuns sa incurce lumea pana si in fata cladirii Parlamentului European?

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.