TIFF Transilvania – program special pentru copii si adolescenti

TIFF Transilvania – program special pentru copii si adolescenti

0 242

Festivalul International de Film Transilvania se pregateste de start in 2009. Aceasta urmeaza a fi cea de-a opta editie in cadrul careia a fot pregatit si un program special pentru cei mai tineri dintre telespecatori.
Conform unui comunicat transmis duminica de organizatorii evenimentului, programul special pentru copii si adolescenti va fi una dintre surprizele TIFF. Acest program este dedicat in special clujenilor, fiind realizat in colaborare cu Inspectoratul Scolar Cluj.
Organizatorii TIFF si-au propus in acest fel sa atraga atentia publicului tanar si foarte tanar spre cinema, printr-o serie de filme pentru anumite categorii de varsta.
Astfel, programul proiectiilor va fi impartit in filme dedicate copiilor intre 6 si 14 ani si adolescentilor cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Filmele vor fi difuzate in regim de o proiectie pe zi, iar in data de 1 iunie va fi prezentat un program special de trei filme.
„Prin acest nou proiect, Festivalul International de Film Transilvania intentioneaza sa implementeze, atat in scolile din Cluj-Napoca, cat si in comunele si satele din jurul orasului, un program special si revigorant de educatie media si cinematografica, primul de acest tip realizat in scolile clujene. Fiecare proiectie va fi dublata de o serie de aplicatii didactice si dezbateri pe baza unor «fise de film», pe care organizatorii TIFF le vor pune la dispozitia profesorilor si elevilor”, se arata in comunicat.
„In Romania, interesul pentru educatia media a inceput sa creasca odata cu obtinerea statutului de tara membra in Uniunea Europeana, dar initiativele pentru astfel de programe sunt inca destul de rare. Festivalul International de Film Transilvania doreste ca aceasta initiativa unica in Romania sa continue pe toata durata anului, pentru a asigura unitatilor de invatamant interesate materialul didactic, metoda si tot sprijinul pentru derularea in parteneriat a unui astfel de program”, se mai arata in comunicat.
Dintre filmele selectionate in acest program fac parte „Me and You and Everyone we Know” (Marea Britanie, regia Miranda July), „Dunya & Desie” (Olanda, regia Dana Nechushtan), „My Summer of Love” (Marea Britanie, regia Pawel Pawlikowski), „Kidz in da Hood” (Suedia, regia Ylva Gustavsson, Catti Edfeldt), „Tsotsi” (Marea Britanie – Africa de Sud, regia Gavin Hood) si „Persepolis” (Franta, regia Marjane Satrapi, Vincent Paronnaud).
„My Summer Of Love” („Dragoste de-o vara”), in regia lui Pawel Pawlikowski, este o poveste de dragoste ametitoare si foarte ciudata. Filmul prezinta cu intensitate efectele emotionale si fizice pe care doua fete, interpretate de Natalie Press si Emily Blunt, le resimt intr-o vara. „My Summer Of Love” a castigat cel mai important premiu al Festivalului International de Film de la Edinburgh si a cucerit publicul Festivalului International de Film de la Toronto.
Cea de-a opta editie a TIFF va avea loc in perioada 29 mai si 7 iunie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.