TIFF 2009 se pregateste de la New York

TIFF 2009 se pregateste de la New York

0 142

Anul acesta oranizatorii vor sa faca din TIFF un festival de anvergura. In acest sens, Mihai Chirilov, directorul TIFF, se afla in aceasta perioada la New York, unde munceste la pregatirea TIFF 2009. Intre altele, el a negociat deja sosirea la Cluj a unor importanti oameni de film.
Printre perjonajele importante care vor putea fi vazute la TIFF este Uberto Pasolini, cel care a produs megasuccesul britanic „Full Monty”. Uberto a regizat, mai nou, filmul „Machan” (productie Sri Lanka) – „o poveste despre nu atat de reala echipa nationalã de handbal din Sri Lanka”. Pelicula este inspirata de un fapt real si a fost prezentata cu succes anul trecut la festivalul de profil de la Venetia. „Uberto a confirmat ca va fi la Cluj in al doilea weekend al festivalului”, a precizat Chirilov.
O alta premiera a festivalului de anul acesta este posibilitatea ca in competitia regizorilor aflat la primul sau la al doilea film sa fie pelicule din tari care nu au mai fost pana acum reprezentate la TIFF. Pe langã sectiunile traditionale de impact (Supernova, 3×3, Umbre si No Limit), noutatile sunt trei focusuri pe tari, invitatele in premiera ale acestui an fiind: Italia, Finlanda si Polonia.
Ar mai putea venii la Cluj in perioada 29 mai – 7 iunie, cu ocazia TIFF, Paul Morrissey (care a regizat filme in parteneriat cu Andy Warhol) si Jim Stark, producatorul filmelor specialului regizor Jim Jarmusch ( care a realizat cunoscutele pelicule „Dead Man”, „Night on earth”, „Broken Flowers”, „Coffee and cigarrettes”).

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.