Ticusul picheteaza Prefectura si CJ

Ticusul picheteaza Prefectura si CJ

0 75

Ticusul picheteaza Prefectura si CJ


Locuitorii Ticusului – minuscula localitate pierdura in nordul judetului, vor picheta vineri sediile Prefecturii si ale Consiliului Judetean Brasov. Ticusenii sunt nemultumiti ca petitia pe care au inaintat-o celor doua institutii, prin intermediul penegistilor brasovene, a fost tratata cu dispret de catre adresanti.


In urma cu aproximativ o luna, filiala locala a PNG Brasov isi deplasa la Ticus jeep-urile din dotare, pe niste drumuri prea troienite pentru niste vehicule obisnuite. Coloana motorizata penegista se punea atunci in miscare la chemarea unora dintre ticuseni, iritati de comportamentul primarului localitatii. Acesta, liberal in carnetul de partid, era suparat la randul sau pe rezultatele scrutinului din 25 noiembrie, in urma carora PNG-ul intrunise un zdrobitor 44% din optiunile ticusenilor la alegerile europarlamentare.


Ca sa se razbune pe electoratul care fusese potrivnic partidului sau, edilul ticusan a distrus niste jgheaburi vechi de cand lumea, lasand fara apa partea de sat pe care avea pica. A interzis si accesul animalelor catre pasuni, printre care si cea a liderului penegist din Ticus.


Dupa desantul la vreme de iarna grea in Ticus, unde i-au bagat pe consilierii locali in sedinta si primarului frica-n oase, PNG-istii au decis sa treaca la actiuni mai pasnice si mai legale. Au redactat o petitie in numele ticusenilor prigoniti de primar si au inaintat-o Prefecturii si CJ, in speranta unei reactii juste a celor doua institutii.


N-a fost sa fie asa. Prefectura s-a pierdut in explicatii ambigue, din care primarul liberal iese curatel-inocentel, iar Consiliul Judetean nici masar n-a catadicsit sa raspunda.


Astfel incat 100 de ticuseni vor protesta vineri in fata forurilor judetene, pentru a opri samavolniciile primarului lor liberal.


?


Vifor Rotar


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.