Tichetele de masă în varianta soft a… premierului Marcel Ciolacu

Tichetele de masă în varianta soft a… premierului Marcel Ciolacu

0 94

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că valoarea tichetelor de masă va crește de la 1 ianuarie la valoarea de 40 de lei. Premierul a mai zis că bugetarii care au venituri de peste 8.000 de lei net nu vor mai primi tichete de masă. Vestea că valoarea tichetelor de masă va crește este un motiv de bucurie pentru majoritatea angajaților din România. Dacă până acum un singur tichet avea valoarea de 35 lei, acestea vor fi majorate la 40 lei/tichet. Așadar, persoanele cu un venit până la 8.000 lei vor putea să beneficieze de acești bani sub formă de tichete.
La orice venit se plătește CASS. Nimeni nu va pierde, știți foarte bine că s-au mărit de la 30 la 35 de lei și urmează de la 1 ianuarie să crească la 40 de lei”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.
Prim-ministrul României a mai precizat că angajații care au venituri de peste 8.000 lei net nu vor mai primi tichetele de masă. Astfel, vor rămâne valabile doar celor cu venituri sub această limită.
Eu vă fac o socoteală, știu că acele tichete se dau consistent. Cu adevărat, nu se vor mai da tichete de masă pentru cei care au venituri peste 8.000 de lei net”, a precizat Marcel Ciolacu după ședința PSD.

Comisioanele sunt mari
Ciolacu a precizat că există și probleme în ceea ce privește tichetele de masă, mai exact referitoare la comisioane. Marea problemă este că la emitere se cere 3%, la colectare se cere 3%, iar la cele necheltuite devin profit al companiilor de tichete.
Eu cred că acest lucru este total incorect. Comisioanele nu vor dispărea, că și societatea respectivă trebuie să trăiască din ceva, dar mi se par niște comisioane mult prea mari.
Aceste comisioane se reflectă în prețul alimentelor. Soluția este să stăm la masă și să hotărâm, urmează astăzi”, a
subliniat Marcel Ciolacu. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.