Tichetele cadou se vor acorda

Tichetele cadou se vor acorda

0 57

Guvernul a adoptat miercuri o Ordonanta de Urgenta privind acordarea tichetelor-cadou pentru personalulul din sistemul bugetar, care permite rezolvarea unor ambiguitati din vechea legislatie cu privire la sursele de finantare, a anuntat Purtatorul de Cuv?nt al Guvernului, Camelia Spataru.
„Tichetele-cadou vor fi suportate din Legea bugetului pentru bugetarii din administratia centrala si din veniturile proprii ale bugetelor administratiei locale pentru bugetarii din administratia locala si serviciile aflate in subordinea lor”, a precizat Camelia Spataru, la finalul sedintei Executivului.
Guvernul a avut in vedere, in principal, doua argumente, a explicat Purtatorul de Cuv?nt al Guvernului.
Pe de o parte, s-a dorit evitarea situatiilor de discriminare, care s-ar fi creat in urma sistarii tichetelor-cadou pentru personalul din sistemul bugetar.
In acelasi timp, Guvernul a avut in vedere faptul ca in bugetele aprobate pe anul 2008 exista sume prevazute pentru acordarea tichetelor-cadou.
Potrivit actului normativ, autoritatile si institutiile publice ale administratiei publice centrale, indiferent de modul de finantare, acorda tichete-cadou in baza legii, in cadrul limitei fondurilor care se aproba prin bugetul propriu.
Institutiile publice locale si serviciile publice din subordinea lor vor putea acorda tichete-cadou din bugetele proprii, in limita veniturilor proprii incasate.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.