Ticălos! Staff-ul de la Corona Braşov scotea sub formă de şpăgi...

Ticălos! Staff-ul de la Corona Braşov scotea sub formă de şpăgi aproape 60.000 de lei lunar din doparea propriilor sportivi inocenţi!!!

1 216


Aproximariv 300 de lei se pare că era profitul pe care îl obțineau responsabilii Corona de la fiecare procedură aplicată, în cazul cercetat acum de dopaj al lotului de hochei de la Corona Braşov. Asta în măsura în care fiecare sportiv era supus unui număr de 10 proceduri pe lună. Conform informaţiilor ce au început să apară şi lotul de hochei – ca şi la cel de handbal din păcate – a fost supus unor asemenea proceduri, astfel încât 19 jucători, dintre care doi minori, au fost supuși tratamentului cu laser intravenos, interzis de către WADA. Se dorea o performanța sportivă falsă!? NU! Ştabii clubului aparţinând Primăriei Brașov urmăreau pare-se strict… şpăgile!? Cum s-a ajuns aici?

Staff-ul echipei plătea 500 de lei pentru o intervenţie de 200 lei!

Costul normal al unei proceduri la Clinica IOMED era de 200 de lei, dar Primăria Brașov le tarifa cu 500 de lei. Un profit de 150% doar din exploatarea bieților sportivi, unii dintre ei minori.
Ca să fie clar, 300 de lei era adaosul Primăriei aplicat pentru o procedură cu laser intravenos, ori dacă înmulţim cu zece proceduri, câte trebuia să facă fiecare sportiv, ajungem la 3.000 de lei de sportiv pe lună și vorbim aici de 19 sportivi. O sumă de 57.000 lunar sifonaţi pe sănătatea şi prestigiul sportivilor.
Să ne înţelegem: Corona Brașov și-a trimis sportivii la clinica IOMED Brașov și i-a supus cu bună știință unor proceduri interzise la nivel internațional. Deci miza cazului de dopaj este una financiară.
Sute de mii de lei din bani publici au fost consumați pentru această procedură interzisă în sport. Primăria condusă de George Scripcaru finanța, poate fără ca toţi din instituție să ştie, dar cert cu anumite complicități ale unor persoane din sistem dopajul unor sportivi care nu ştiau la ce proceduri sunt supuşi.

<Hai că, nu mai sunt bani la Corona să votăm să le mai dăm niște bănuți copiilor ăstora că ne mândrim cu ei>

Plenul CL Braşov vota în necunoştinţă de cauză
Schema a afectat bugetul clubului dar asta nu a fost o problemă. „Ne-am trezit la o ședință de consiliul local cu o suplimentare de fonduri pentru Corona. Nu ni s-a prezentat nicio explicație, ca de obicei, consilierii au fost luați repede pe sus, <Hai că, nu mai sunt bani la Corona să votăm să le mai dăm niște bănuți copiilor ăstora că ne mândrim cu ei>” . Nici nu-mi amintesc dacă s-a pomenit suma. Dar nici nu a fost nevoie, că suntem sensibili la subiectul asta, toți. Am votat fără să clipim”, mărturisesc consilieri locali brașoveni conform celor de la stiri de braşov.

Emilian Circan ştabul de la hochei zice că nu ştie decât de trei cazuri
Vicepreşedintele Federației Române de Hochei pe Gheață, Emilian Cernica, ce este şi șeful secției de hochei de la Corona Brașov, a recunoscut că trei jucători ar fi făcut terapia cu laser intravenos, ”însă doi dintre ei au plecat de la echipă”.
Amintim că şi în această primăvară Emilian Cernica a fost în epicentrul unui scandal după ce un fost jucător al formației, fundașul canadian Garrett Clarke, a declarat pe blogul personal că a fost tratat ,,ca un câine” cât a jucat la Brașov, iar, ulterior a apărut o petiție prin care i se cerea demisia președintelui secției de hochei de la Corona, Emilian Cernica.

Oxigenare?! Miza cazului de dopaj nu era performanța ci una… financiară!

Ca şi la naţionala de handbal, cazurile de dopaj afectează naţionala României
La rândul său Alexandru Hălăucă, șeful FRHG, își face probleme cu privire la participarea naționalei la Mondial (Divizia 1, Grupa A), în condițiile în care 8 jucători de la Corona ar putea fi în lot pentru competiția din Slovenia.
Medicul secției de hochei pe gheață a clubului Corona a spus că nu cunoaște detalii despre caz, însă nu a exclus situația în care sportivii ar fi mers de bună-voie la clinica din Brașov pentru tratamentul cu laser intravenos.
Eu nu știu nimic despre așa ceva, dar nu pot să verific toți jucătorii, fiecare ce face și unde se duce” a declarat şi Emil Mățău, pentru Libertatea.
Iulian Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.