Ti-am LUAT un inel / Mare cat averea ta

Ti-am LUAT un inel / Mare cat averea ta

0 107

Asa va suna noul slagar al lui Dan Bittman, dupa ce artistul va incepe sa inregistreze in studiourile de la Ministerul Finantelor. Versiunea indexata a cunoscutei melodii a formatiei Holograf va pune in pericol viitorul tinerelor cupluri, in care iubitul nu mai da inelul iubitei, ci il ia, asa cum sunt apucaturile la Finante. Despuierea muzicala de toate bunurile este astfel in acord cu practica fiscala prin care ministerul lui Sebastian Vladescu vrea le taxeze cetatenilor bijuteriile. Urmatoarele versuri vor contine, bine ritmate si rimate, metodologia de clasificare a bunurilor din sipetul familial cu giuvaericale.
Numirea lui Andrei Gheorghe pe post de mare comunicator catre populatie a strategiilor ministeriale de impozitare era deja o decizie ciudata. Am denuntat-o cand am scris ca Gheorghe, in calitate de interfata a statului-zapciu, ne va lua de pe toba praful, material cu care a dovedit ca ar avea oarece legaturi pe vremea cand era filmat drogandu-se usor. Dar abia ungerea lui Bittman in functia de consilier dovedeste ca numirile la Finante sunt cu cantec. Cine dracu’ mai urmeaza? Daniela Gyorfi? Ca sa le explice duduilor care vor sa-si upgradeze nurii ca bagarea banilor in silicoane este uneori o investitie financiara paguboasa cand te plictiseste de dormit exclusiv pe spate si vrei sa-ti dezumfli la loc tatele?
Cum sunt dispus sa creditez ministerul cu oarece coerenta, cred ca numirea lui Bittman sfatuitor la Finante are mai degraba legatura cu statutul de artist si de proprietar de locanta al cantaretului. Cred ca ministerul vrea sa-l roage pe Bittman sa fie primul artist care este de acord cu impozitarea activitatii creatoare, proiect deja hulit de actori. Vladescu isi face probabil iluzii ca acelasi Bittman va permite si impozitarea bacsisurilor primite de chelneri si barmani in propria bodega, o intentie mai veche, inca de pe vremea lui Agathon de la Turism, care voia sa introduca taxa pe scaun in localuri.
Ma tem insa ca Bittman este la fel de evazionist pe taramul asta precum toti colegii sai de breasla. Asa ca, peste doua-trei luni, Boc si Vladescu vor fi protagonistii unui remake dupa o reclama celebra in timp ce-l vor evacua pe cavalerul dreptatii fiscale Bittman pe geamul ministerului:
„Ti-am zis, ba prostule, ca asta-i Bittman?! Da’ tu, nu, ca-i Batman, Batman!!!”

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.