Þigãri mai scumpe de la 1 iulie

Þigãri mai scumpe de la 1 iulie

0 152

Fumatorii vor fi nevoiti sa plateasca, de la inceputul lunii viitoare, mai mulþi bani pentru daunatorul, dar placutul viciu: fumatul Orice placere se plateste, in acest sens fiind exemplu groaznica tuse tabagica de dimineata.
Iar acum viciul acesta se va plati mai scump. Unul dintre producatorii de tigari a anuntat ca, de la 1 iulie, va scumpi cu 30 de bani pachetul, in contextul in care urmatoarele majorari de accize pentru tutun ar fi trebuit sa aiba loc in septembrie, dar unii producatori au decis sa devanseze termenul.
Tot in context trebuie evidentiata lupta autoritatilor impotriva contrabandei cu tigari, din pacate in detrimentul fumatorilor.
Astfel, cea mai mare retea de traficanti de tigari din Romania a fost de curand anihilat de politisti.
Sase membri ai gruparii denumita „La Famiglia” au fost arestati, iar in urma perchezitiilor la domiciliile acestora au fost gasite 200.000 de pachete de tigari, in valoare de 800.000 de lei, care pe piata neagra s-ar fi vandut, la prima mana, cu cel mult 4,50 lei sau 5,00, in raport de marca, urcand la a doua sau a treia mana cu cel mult pana la 0,50 lei. Oricum cam cu cel putin un leu sub pretul tigarilor controlate de statul hulpav.
Traficantii faceau contrabanda – cinstita, dupa parerea tuturor fumatorilor – cu tigari aduse din Republica Moldova si Ucraina. Ei introduceau tigarile in tara prin mai multe puncte vamale si le vindeau in judetele Galati, Prahova si Suceava, de unde plecau mai departe in tara, si la Brasov putand fi cumparate la un pret mai mult decat rezonabil, daca stiai de unde sa le iei.
Eu stiu de unde, dar nu va spun.
Reteaua era formata din cetateni romani si cu dubla cetatenie, romana si moldoveana, capul retelei fiind un barbat in varsta de 31 ani, cu dubla cetatenie.
Ca vechi fumator, iar in ultima vremeconsumator de asemenea tigari de contrabanda, mult mai ieftine decat cele „oficiale”, nu pot decat deplange acest succes al politistilor. Va rog sa nu ma condamnati prea tare.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.