Theodor Stolojan: Bancile raman! Au facut ce-au vrut in Romania!

Theodor Stolojan:
Bancile raman! Au facut ce-au vrut in Romania!

0 58

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a afirmat intr-un interviu la RFI ca bancile straine nu se vor retrage din Romania, pentru ca aici este o piata „foarte buna”. Declaratia lui Stolojan a fost facuta dupa ce, joi, presedintele Traian Basescu a spus ca daca bancile europene se pregatesc sa lase nefinantata Romania, este „lipsa de fair play”.
Presedintele Traian Basescu a lansat joi un atac dur la adresa sistemului bancar, dupa ce Banca Austriei atentionase institutiile de credit cu capital austriac ca finantarile pe care le vor acorda pe piata din Romania sa se bazeze in cea mai mare parte pe depozitele atrase local, ceea ce inseamna practic reducerea creditarii.
Basescu a declarat joi, la o conferinta din Bucuresti organizata de The Economist, ca spera ca anuntul bancii centrale din Austria a fost o erorare, precizand ca „nu am vrea sa le aducem aminte prietenilor nostri europeni cat au conditionat admiterea in UE de privatizarea sistemului bancar”.

Reporter: Credeti ca se vor retrage unele banci din Romania?
T.Stolojan: Nu, categoric nu, pentru ca Romania este o piata foarte buna pentru banci! Au facut ce-au vrut aici. Amintiti-va ca la inceputul anului 1990 nici un roman nu avea un credit card, nu avea un debit card, cei mai multi aveau un cont de economii la CEC. Deci bancile au intrat pe o piata complet virgina, din punct de vedere al serviciilor bancare si au practicat in Romania fel de fel de comisioane, de taxe, pe care n-ar fi indraznit sa le practice in tarile de unde au provenit bancile respective. Au facut intr-adevar profituri foarte bune in Romania. Nu vor pleca de aici, pentru ca Romania ofera in continuare oportunitati bune de afaceri.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.