Theodor Paleologu conteza pe Sfantul Duh pentru sefia PDL

Theodor Paleologu conteza pe Sfantul Duh pentru sefia PDL

0 106

Fostul ministru al Culturii, Theodor Paleologu, prezent vineri la Bistrita pentru a-si prezenta, in fata Colegiului director al PDL Bistrita-Nasaud, motiunea cu care candideaza la sefia PDL a declarat ca, la aceste alegeri, conteaza „foarte mult pe Sfantul Duh”, relateaza Agerpres.
Paleologu recunoaste ca are sanse minime de a castiga functia de presedinte al PDL, dar spera, totusi, ca voturile adunate de el sa constituie „o minoritate consistenta, de luat in seama”.
„De a fi presedinte al PDL pe 14 mai, sanse sunt putine. Sigur, nu e niciodata exclus asa ceva. Suntem in perioada dintre Inviere si Pogorarea Sfantului Duh, cine stie, poate Sfantul Duh va actiona foarte eficient pe 14 mai si se va produce un miracol. Dar e putin probabil acest lucru. Sansele de a fi presedinte al partidului sunt putine, dar exista sanse de a provoca un al doilea tur pe 14 mai. Nu e exclus. Nu e sigur asa ceva, dar, totusi, e posibil. Sper din toata inima sa adun suficiente voturi incat sa fie cel putin o minoritate consistenta, de luat in seama, iar pentru mine, va spun drept, castigul cel mai de pret este ca am putut vorbi cu sute si chiar mii de militanti si membri ai partidului”, a declarat Paleologu.
Theodor Paleologu a precizat, de asemenea, ca nu crede in eficienta unor recomandari vizavi de modul in care sa voteze delegatii din filiale la Conventia nationala din perioada 14-15 mai, dar si faptul ca se va pronunta in favoarea unuia dintre ceilalti doi candidati, Emil Boc sau Vasile Blaga, abia dupa ce va vedea cate voturi va obtine el.
„Depinde cate voturi ai. Daca am putine, degeaba directionez, ca o sa rada lumea. Daca sunt voturi mai multe, deja se poate lua in calcul asa ceva, depinde cat de strans este rezultatul intre ceilalti doi candidati si, in functie de asta, poti sau nu poti face diferenta. Pe de alta parte, va spun drept, voturile nu-s ca niste obiecte, asa, ca ouale: ia zece de-aici si du-le dincolo. Oamenii totusi voteaza dupa mintea lor, chiar daca le spui ce sa faca. Nu cred foarte mult in eficienta unor recomandari, decat in situatii care permit acest lucru”, a spus Paleologu.
Fostul ministru al Culturii considera, de asemenea, ca ar fi „o mare greseala politica” sa se pronunte inainte de conventie in favoarea lui Emil Boc sau a lui Vasile Blaga si spune ca se bazeaza „pe Sfantul Duh” pentru a-i oferi inspiratie.
„Ar fi o mare greseala politica sa fac acest lucru. Si, pe urma, trebuie mentinut suspansul, nu? Altminteri totul o sa fie aranjat dinainte. Mai conteaza si inspiratia de moment pe 14 mai. Contez foarte mult pe Sfantul Duh, iar Sfantul Duh inspira, nu?”, a afirmat Theodor Paleologu.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.