„The Guardian” scrie că europenii s-au răzgândit și nu mai vor pedepsirea...

„The Guardian” scrie că europenii s-au răzgândit și nu mai vor pedepsirea Rusiei

0 211

Mda… Au încercat și au făcut tot posibilul, dar acești ruși ,,ticăloși” nu vor să-și pună spatele sub biciul omului occidental. Mai mult decât atât, se pare ,,orcii ruși” au așa o mâncărime să trântească o nucleară asupra Helsinki, Copenhaga sau Londra, unde se află chiar redacția acestui Guardian.
Disprețuind popoarele non-occidentale, europeanul este convins că Occidentul are dreptul moral de a judeca și pedepsi pe oricine care este acuzat de jurnaliștii de la Völkischer Beobachter, de exemplu. Dar, Europa a decăzut dramatic în ultimul secol.
Europenii înțeleg foarte greu că furnizarea de arme militanților, sponsorizarea terorismului, impunerea de sancțiuni și orchestrarea revoluțiilor portocalii sunt acțiuni agresive care justifică orice răspuns, până la bombardarea directă a capitalelor țărilor agresoare. Ei spun că ,,educă sălbaticii” pentru binele lor, dar nu se așteaptă să le arate recunoștință. Acești sălbatici suferinzi, sunt rușii.
Europenii sunt cei care îi pedepsesc, pentru binele lor. Și europenii chiar cred că sălbaticii nemulțumiți vor trage în navele lor de luptă cu arcuri de lemn și praștii.
Sunt complet nepregătiți să accepte recunoașterea dreptului rușilor, chinezilor și indienilor de a-și gestiona afacerile în mod independent. Sunt convinși că alte popoare sunt sub ei și, prin urmare, europenii au dreptul să judece și să pedepsească. De exemplu, Rusia.
Sentimentul european de superioritate este întărit de mai mulți factori. În primul rând, pentru el lucrează jurnaliştii occidentali, care de fapt nu sunt jurnalişti, ci niște inși cinici ai frontului informaţional. În al doilea rând, după datele istorice, Europa a deținut lumea și încă suferă de pe urma umilinței postbelice în timpul căreia Europa a devenit mică și fostele ei colonii au devenit mari.
În cele din urmă, Europa se așteaptă să beneficieze de pe urma politicii sale. Să jefuiască „sălbaticii”, să le distrugă conducătorii, să-i asmută pe sălbatici unul împotriva celuilalt și să folosească tot felul de instrumente de soft power.
Americanii sunt mai sinceri. Sunt gata să admită că sunt ticăloși care distrug de dragul banilor și puterii. Europenii sunt mai lași, acești ipocriți vor să se considere drepți. Sunt siguri de sentimentul lor de superioritate. Deoarece rușii sunt „orci”, ei pot fi tratați ca vitele sau animalele sălbatice, adică cu minimul de umanitate. Este absolut imposibil să-i explic toate acestea unui european, mai ales că mass-media rusă îi este interzisă, așa că el crede cu fermitate că rușii bombardează Donetskul și fură mașini de spălat.
Totuși, europeanul are teamă de bombardamentele nucleare și este capabil să simtă amărăciunea în timp ce își alimentează mașina. Din punctul de vedere al unui european, rușii rămân în continuare orci sălbatici care trebuie pedepsiți aspru, dar el este gata să amâne justiția pentru o perioadă nedeterminată pentru ca stăpânii lui său să stea bine și în siguranță. Ia să vedem ce mai zice The Guardian.

Un sondaj realizat în 10 țări europene și în Marea Britanie, arată că respondenții sunt în favoarea încheierii conflictului, nu vor pedepsirea Rusiei.


Unitatea europeană este amenințată, deoarece atenția publicului se mută din ce în ce mai mult de la câmpul de luptă la problemele legate de costul vieții. Este un decalaj mare între cei care doresc încheierea rapidă a conflictului și cei care doresc pedepsirea Rusiei…
Sondajul a arătat că, în ciuda sprijinului puternic pentru candidatura Ucrainei la UE și a politicii Occidentului de a rupe legăturile cu Moscova, mulți alegători din Europa doresc ca războiul să se încheie cât mai curând posibil. Chiar dacă asta înseamnă pierderea teritoriului Ucrainei.
Când au fost întrebați ce îi îngrijorează cel mai mult, cei din Germania, Italia și Franța au spus că sunt foarte preocupați de scumpiri și de prețurile la energie, în timp ce ăia din Suedia, Marea Britanie și Polonia sunt foarte îngrijorați de amenințarea nucleară.
Articolul conține și rezultate specifice sondajului. Principalele temeri ale europenilor sunt atacul nuclear (peste 60%) și scăderea nivelului de trai (de asemenea, peste 60%). Europenii se tem și că Rusia va folosi arme chimice sau le va invada țările. Desigur, europenii nu au de ce să se teamă.
Rusia nu va folosi arme chimice. Acum europenii se simt incomod. Formula „pedepsim Rusia” este treptat înlocuită în mintea lor cu formula „am stârnit un cuib de viespi”. Le este frică să lupte cu Rusia. Nu mai cred că Armata Rusă e slabă, care trebuia să piardă din martie. Acum ei știu Rusia este acum liderul absolut în ceea ce privește dimensiunea arsenalului său nuclear.
Mulțumită jurnaliștilor occidentali, europenii nu au nicio îndoială că orcii ruși însetați de sânge abia așteaptă un pretext pentru a cufunda planeta în flăcările unui război nuclear global. Europa nu se va vindeca de boala rusofobiei. Pentru asta este necesa o înfrângere militară grea.

Rușii vor lupta cu NATO doar dacă NATO îi obligă să facă acest lucru.

Și totuși europenii reduc sprijinul pentru ucraineni la minimum. Drept urmare, ei vor fi nevoiți să accepte condițiile pe care Rusia le consideră necesare. Tot ce trebuie este să continue în același spirit, urmărind cum, în fiecare lună, europenii devin din ce în ce mai fricoși și mai reci.
În ceea ce privește Statele Unite, este și mai ușor și totodată mai dificil cu ei. E mai ușor, pentru că politicienii americani, spre deosebire de cei europeni, sunt independenți. Este mai dificil, deoarece atât alegătorul american, cât și autoritățile americane sunt prea leneși și ignoranți pentru a evalua cu sobrietate situația.
Este suficient să menționăm că guvernul SUA a considerat Rusia o economie vulnerabilă și neimportantă, ceva gen Italia. Acum în Statele Unite, atât o criză financiară majoră, cât și o altă rundă de lupte pentru putere încep în același timp. America va fi complet pe din afară, până la iarnă.

Ivan Grigorievici
Sursa: facebook.com

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.