Tezele unice si pregatirea elevilor

Tezele unice si pregatirea elevilor

0 157

Peste 66% dintre profesori cred ca rezultatele de la tezele unice, care se iau in calcul la admiterea in liceu, nu reflecta pregatirea elevilor, pentru ca exista multe nereguli la supravegherea examenului si la corectarea lucrarilor, arata un sondaj al companiei de soft educational Intuitext.
Majoritatea cadrelor didactice sustin, totodata, revenirea la examenul de admitere „clasic”, organizat in fiecare liceu.
O alta problema invocata de profesori este faptul ca tezele unice perturba desfasurarea normala a orelor de curs, dupa cum considera 43% dintre respondenti. Iar asta in ciuda faptului ca tezelor unice le sunt dedicate doar patru zile pe an, pentru elevii de clasa a saptea, respectiv sase zile pe an, pentru cei de clasa a opta.
Pe de alta parte, potrivit aceluiasi studiu, 76% dintre cadrele didactice considera ca subiectele la teze au avut un grad mediu de dificultate si au corespuns standardelor actuale de evaluare.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a afirmat, la audierea in fata comisiilor reunite ale parlamentului, de dinainte de investire, ca sunt necesare modificari in privinta examenului de bacalaureat si ca tezele unice nu i se par potrivite pentru admiterea in liceu.
In prezent, tezele unice au pondere de 50% la calculul mediei pentru admiterea in liceu. Tot 50% conteaza media anilor de gimnaziu.
La sondajul Intuitext, realizat in perioada decembrie 2008 – ianuarie 2009, au participat 800 de cadre didactice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.