Tezele unice incep in mai 2007

Tezele unice incep in mai 2007

0 298

Elevii claselor a VII-a vor sustine tezele cu subiect unic in luna mai 2007. Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEC) a aprobat metodologia de organizare si desfasurare a acestora, astfel ca prima teza se va sustine la matematica in data de 4 mai. Elevii care apartin minoritatilor nationale vor sustine teza la Limba materna in data de 12 mai. Testele se vor incheia pe 17 mai cu proba la Limba si literatura romana.


Pentru elevii absenti sau amanati in sesiunea din mai vor fi organizate doua sesiuni speciale de teze una in luna iunie (5, 8 si 12 iunie), iar cealalta in august (21, 23 si 28 august).


Subiectele tezelor vor fi preluate in dimineata zilei de testare de catre comisiile din unitatile de invatamant de pe site-ul Ministerului Educatiei si Cercetarii.

Potrivit reprezentantilor MEC, tezele cu subiect unic au rolul de a verifica procedurile de organizare si desfasurare elaborate, precum si capacitatea sistemului de a aplica acest procedeu de admitere incepand cu 2009. Astfel, elevii clasei a VI-a din anul scolar 2006-2007 ar putea fi prima promotie care nu va mai sustine Testele Nationale.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.