Tezele cu subiect unic vor fi ELIMINATE in 2010

Tezele cu subiect unic vor fi ELIMINATE in 2010

0 182

Daca noul pachet de legi privind reforma in educatie va fi aprobat, tezele cu subiect unic sustinute elevii claselor a VII-a si a VIII-a vor deveni istorie.
Modalitatile de evaluare a elevilor se vor schimba, pentru a nu stiu cata oara, din nou, pentru anul scolar 2009 / 2010.
Conform ultimelor informatii, tezele cu subiect unic vor fi eliminate, iar admiterea la liceu se va face baza mediei generale a claselor V-VIII, care va reprezenta 50% din media finala, cealalta pondere de 50% fiind constituita de nota la un test structurat dupa model european.
Acest test va inlocui tezele cu subiect unic si se va sustine scris in semestrul al II-lea al clasei a VIII-a. Prin intermediul sau vor fi verificate, prin intrebari din domenii diverse, competentele cheie obtinute de elev.
Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu este de parere ca tezele „sunt caduce si trebuie inlocuite cu altceva”.
Conform rezultatelor din acest an, 20% din elevii de clasa a VII-a au luat note sub 5 la teza unica la limba si literatura romana, cele mai multe fiind inregistrate in judetele Harghita si Covasna.
Cele mai multe note de 10 au fost inregistrate in Mehedinti si Cluj, iar Capitala a avut procentul cel mai mare de promovabilitate – 83,83%.
Cele 10 teze cu subiect unic pe care elevii au trebuit sa le sustina pentru a intra la liceu sunt au fost introduse, in 2007-2008, de ministrul Mihail Hardau, insa au fost considerate inutile inca de la inceput de catre parinti.
„Tezele nu isi vor mai avea sensul in noul curriculum. Oricum, nu prea vad sensul acestor examene care tin loc si de teza si de admitere la liceu”, a precizat ministrul Ecaterina Andronescu, intr-un interviu dat in presa in luna ianuarie 2009.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.