Tetkron vrea sa reduca drastic pierderile pe reteaua CET

Tetkron vrea sa reduca drastic pierderile pe reteaua CET

0 96

O noua centrala termica in cogenerare pentru cartierul Tractorul si un sistem de distributie performant. Firma Tetkron, societatea care va administra de la 1 ianuarie sistemul de transport si administratie a agentului termic, va investi de la anul in eficientizarea sistemului de distributie si va incerca reducerea cheltuielilor de exploatare si intretinere. Prin proiecte pe fonduri europene nerambursabile, firma Tetkron va scadea pierderile din sistem de la 62% la 19 procente.
Adunarea Generala a Acionarilor a S.C. Tetkron SA al carei actionat unic este consiliul local Brasov a aprobat programul de investitii de anul viitor. Strategia are in vedere in primul rand eficientizarea sistemului de distributie si reducerea cheltuielilor de exploatare si intretinere. Prima zona in care vor incepe lucrarile este cartierul Noua, unde inca mai exista peste 1600 de abonati.
Societatea intentioneaza de asemenea sa schimbe reteaua veche cu retele preizolate astfel incat pierderile din sistem sa scada de la 62% cat s-a inregistrat in sezoanele trecute la 19% in urmatorii ani. Si locuitorii cartierului Tractorul vor benefia de anul urmator de un sistem nou de distributie a gentului termic dar si de o centrala moderna.
Pentru punerea ina plicarea a acestei strategii societatea Tetkron va apela la atragerea de fonduri europene nerambursabile.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.