Tetkron preia operatia de pompaj de la Bepco

Tetkron preia operatia de pompaj de la Bepco

0 1038

Preluarea de catre Tetkron a activitatii de pompaj este una din conditiile impuse de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice pentru a aviza pretul energiei termice

Noi incercari pentru a rezolva blocajul din sistemul de termoficare din Brasov!. Membrii AGA Tetkron s-au reunit din nou pentru a incerca reluarea funizarii apei calde menajere pentru abonatii Tetkron si au aprobat preluarea serviciului de pompaj. Acesta fusese initial incredintat prin licitatie catre furnizorul Bepco; preluarea de catre Tetkron a activitatii de pompaj este una din conditiile impuse de Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice pentru a aviza pretul energiei termice.
Membrii AGA Tetkron au discutat si despre solutiile alternative pentru furnizarea agentului termic. Tetkron ar putea livra apa calda pentru o parte din brasovenii care erau alimentati exclusiv de la motoarele termice ale Bepco. tetkron3
Potrivit viceprimarului Ciprian Bucur, pentru aproximativ jumatate din apartamentele din Brasov exista solutii alternative. La momentul actual sunt 4100 de abonati din cei 12000 care beneficiaza de agent termic furnizat de catre societatea Tetkron.
De asemenea mai putem, intr-un termen foarte scurt si cu investitii minime, sa mai racordam aproximativ 2000 de apartamente la reteaua de termoficare furnizata de Tetkron.
In momentul de fata sunt afectate de lipsa apei calde aproximativ 8.000 de apartamente din oras si mai multe institutii publice printre care 4 gradinite, 5 scoli gimnaziale si trei licee. Pentru a debloca situatia, de cateva saptamani comisia de negociere din partea municipalitatii poarta discutii cu oficialii Bepco in vederea reesalonarii datoriilor la plata agentului termic. Planul de reesalonare a restantelor propus de Tetkron a fost respins de furnizorul de gaz.

 

Vifor Rotar

 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.