Teste nationale 2007 – stabilirea si comunicarea variantei de subiect

Teste nationale 2007 – stabilirea si comunicarea variantei de subiect

0 182Actualizare


REZULTATELE LA TESTELE NATIONALE
Elevii care au sustinut testele nationale trec prin emotii mari. La multe dintre liceele din tara rezultatele au fost deja afisate, motiv de bucurie pentru unii si tristete pentru altii, care fie nu au promovat testele fie nu au luat notele dorite.
Cei care asteapta publicarea pe internet a rezultatelor mai au de asteptat. Ministerul Educatiei va face publice rezultatele pe siteul
www.edu.ro, abia dupa rezolvarea contestatiilor, respectiv in 29 iunie.
Ceea ce se stie cu siguranta este ca promovabilitatea este de peste 80%.
Cei nemultumiti de rezultate au putut face contestatie intre orele 16.00 si 20.00. In urma contestatiei, nota se poate schimba doar daca se constata o diferenta de 0,50 puncte in plus sau in minus. Exista si cazuri speciale, la note intre 4,50-4,99 si nota 9,50, unde nota finala va fi cea obtinuta dupa rezolvarea contestatiei, chiar daca diferenta e mai mica de 0,50 de puncte.


?


In perioada 18 – 28 iunie se desfasoara Testele Nationale, examen sustinut in vederea asigurarii accesului absolventilor clasei a VIII-a in clasa a IX-a a anului scolar 2007 – 2008.Comisia Nationala a publicat, pana la data de 15 ianuarie a.c., pe site-ul www.subiecte2007.edu.ro, cate 100 de variante de subiecte pentru fiecare disciplina de examen (limba si literatura romana, limba si literatura materna, matematica, geografie si istorie) si a stabilit procedura privind stabilirea si comunicarea numarului variantei de subiect extrase in intervalul 18 – 21 iunie, in ziua sustinerii fiecarei probe.


Astfel, in perioada 11-15 iunie directorii unitatilor scolare stabilite centre de examen asigura descarcarea tuturor variantelor de subiecte la toate disciplinele de examen la care vor sustine probe candidatii din respectivul centru de pe site-ul www.subiecte2007.edu.ro.


Variantele vor fi salvate pe minim doua calculatoare. Se va asigura si o rezerva care va consta intr-un portofoliu cu CD-uri insciptionate cu variantele de subiectele necesare. Inspectoratele scolare vor lua masuri de sprijinire a acelor unitati scolare la care logistica existenta nu permite indeplinirea conditiilor prezentate mai sus. Presedintii comisiilor din centrele de testare vor verifica, cu cel putin inainte de 24 de ore inainte de desfasurarea primei probe, existenta variantelor de subiecte la disciplinele la care se sustine examen.


Comisia Nationala va organiza in fiecare zi din 18 pana in 21 iunie inclusiv, la ora 8.50, sedinta publica de extragere a variantei de subiect. Numarul variantei va fi comunicat catre centrele de testare prin intermediul postului Radio Romania Actualitati si va fi afisat si pe http://www.subiecte2007.edu.ro/.


Extragerea variantei de subiecte se va face prin utilizarea a doua urne distincte in care vor fi introduse cate 10 bile cu bilete marcate cu numere de la 0 la 9. Culorile celor doua tipuri de bile si bilete vor fi distincte.

Presedintele comisiei stabileste, anterior extragerii, din care urna se extrage cifra zecilor si din care urna se extrage cifra unitatilor pentru numarul variantei care va fi transmisa elevilor spre rezolvare. Din fiecare urna va fi extrasa cate o bila. Numerele inscrise pe biletele din interiorul celor doua bile vor compune numarul variantei de subiecte. Acesta va fi facut public de catre persoana care a facut extragerea.
Pentru situatiile speciale se efectueaza o extragere suplimentara. Procedura de extragerea a variantei suplimentare este similara dar nu are caracter public. Ora si locul extragerii variantei de rezerva sunt stabilite de catre presedintele Comisiei Nationale de organizare a Testelor Nationale. (sursa Ministerul Educatiei)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.