Teste de simulare clasa a VIII-a in februarie – martie 2010

Teste de simulare clasa a VIII-a in februarie – martie 2010

0 146

Proaspatul ministru al Educatiei, interimarul Emil Boc, are deja realizari importante in ministerul pe care il conduce de doar cateva zile. Astfel, premierul Boc a anuntat ca evaluarea din clasa a VIII-a dupa modelul testelor internationale va avea loc intre 4 si 12 mai 2010, iar simularea in perioada februarie-martie.
„Pentru trecerea elevilor din clasa a VIII-a in clasa a IX-a, in calculul mediei se va tine cont 50 la suta de rezultatele din clasele V-VIII, 25 la suta de rezultatul la teza cu subiect unic din clasa a VII-a si 25 la suta rezultatul la evaluarea de la sfarsitul clasei a VIII-a. Acum se schimba evaluarea pe formarea de competente internationale. Nu am intervenit asupra acestei decizii privind evaluarea dupa model international pentru ca nu era firesc”, a afirmat in cadrul unei conferinte de presa premierul Emil Boc.
Concret, prima proba a evaluarii la clasa a VIII-a va avea loc in 5 mai 2010, respectiv cea la limba si literatura romana, urmata in 6 mai de proba la limba si literatura materna si in 12 mai la matematica. Modelele de subiecte vor fi anuntate in 30 noiembrie, iar simularea va avea loc in perioada februarie-martie.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.