Testare psihologica anuala pentru profesori

Testare psihologica anuala pentru profesori

0 207

Mult controversatul nou cod al educatiei aduce in atentia tuturor un nou cod „de bune maniere” al dascalilor la clasa. Acestia vor trebui, an de an, sa se supuna unui examen psihologic obligatoriu pentru a putea ramane cadru didactic in invatamant.
Apreciem aceasta masura pe care o consideram salutara in conditiile in care, in sistemul de invatamant romanesc exista nenumarate „cazuri” nefericite care le fac viata amara elevilor.
Conform noului cod, cei care vor manifesta in public „activitati cu componenta lubrica sau alte activitati care implica exhibarea, in maniera obscena, a corpului ori alte activitati necorespunzatoare deontologiei profesionale si statutului de persoana responsabila cu educatia“ nu vor putea ocupa niciodata o functie in invatamant.
Acest certificat medical si de atestare psihocomportamentala va fi eliberat in urma examinarii de catre un medic de medicina muncii, respectiv psiholog acreditat, pe un formular stabilit de catre MECI impreuna cu Ministerul Sanatatii.
Proiectul de statut mai prevede ca „functiile de conducere in subordonare directa din aceeasi unitate sau institutie de invatamant nu pot fi ocupate simultan de persoane care sunt in relatie de rudenie de gradul I sau sunt sot-sotie“, dupa cum informeaza ziarul Gandul.
In conceptia psihologului A. Adler “se impune sa fie explorata in profunzime viata psihica a copilului si numai dupa intelegerea coordonatelor acestuia se va stabili ca de la sine forma de educatie adecvata”.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.