Teroristi si mascati in Piafa Sfatului

Teroristi si mascati in Piafa Sfatului

0 563
Doi teroriști inarmati cu arme de foc au pus stapanire pe un autocar cu turiști. Toata lumea a fost imobilizata, iar cei doi au solicitat autoritatilor o rascumparare in bani. Trupele speciale de interventie alr politiei au ajuns imediat la locul unde turistii erau tinuti prizonieri si in mai putin de doua minute i-au retinut pe atentatori. A fost scenariul pregatiti de politisti de ziua lor, spre deliciul a cateva sute de copii, insotiti de  profesori si parinti, dar si al trecatorilor prin Piata Sfatului.
Copiii au fost incantati de exercitiul trupelor speciale.
Micutii au avut ocazia sa vada si tehnica de lupta si aparatura oamenilor legii si au ascultat cuminti explicatiile. La fel de interesati au fost si de dezvaluirile despre munca lor facute de criminalisti.
Tot cu ocazia Zilei Politiei Romane, incepand de astazi pana vineri, brasovenii pot admira, la Muzeul Judetean de Istorie Brasov din Piata Sfatului, expozitia „Pagini din istoria Politiei”, care este organizata de Politia Brasov, in colaborare cu muzeul brasovean, dar si cu Muzeul de Istorie al Poliției Romane din Targoviște.
Publicul are intrare gratuita și va putea viziona sute de exponate: uniforme, arme, documente, fotografii, insigne, aparatura criminalistic. In cadrul expozitiei, este organizat si un „colt al copiilor” pentru a facilita apropierea micutilor de meseria de politist.  De asemenea, in perioada imediat urmatoare, va fi lansata campania nationala „Vreau sa fiu politist!”, care are acelasi scop.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.