Terorismul este doar pretextul pentru a justifica această supravegherea extinsă a populatiei...

Terorismul este doar pretextul pentru a justifica această supravegherea extinsă a populatiei !!.

0 255
Nu doar serviciile secrete americane isi spionează la scară largă cetatenii, ci și europenii.
Ba chiar si Romania….
Sub pretextul „terorismului”, agențiile speciale din Marea Britanie, Spania, Franța și Germania folosesc aceleași tehnici de supraveghere în masă, susține fostul ”colaborator” al NSA, Edward Snowden.
Fostul colaborator al Agenției de Securitate Națională a SUA, cunoscut pentru dezvăluirea unor programe globale de spionaj electronic ale serviciilor secrete americane, a subliniat într-un interviu acordat postului spaniol de televiziune La Sexta spionajul, inclusiv cel care vizează populația, a devenit astăzi ‘mai agresiv și mai invaziv față de cum era odată”, consemnează luni agenția EFE, conform Agerpres.CIA NSA

Întrebat despre posibilitatea de a se întoarce în SUA, el a spus că a încercat să ajungă la un acord cu autoritățile americane pentru a i se garanta un proces corect. Dar răspunsul primit din partea guvernului de la Washington a fost ‘‘o scrisoare în care imi promit că… nu o să mă tortureze”, a susținut fostul agent american.Merci !
În interviul acordat din Rusia, unde i s-a oferit refugiu pentru a nu ajunge pe mâna justiției americane, Snowden a menționat că nu doar serviciile secrete ale SUA apelează la metode de supraveghere masivă, la fel procedând și altele, cum ar cele din Marea Britanie, Franța, Germania sau Spania, pentru că acest spionaj este ”ieftin, ușor și util”.
În opinia fostului agent american, terorismul este doar pretextul pentru a justifica această supraveghere pe scară extinsă !!.
Este vorba de manipulare diplomatică, spionaj economic și control social. Este vorba de putere și nu există nicio îndoială că supravegherea în masă sporește puterea guvernului’, explică Edward Snowden.NSA C
În acest context el a amintit că rezultatul unei investigații cerute chiar de președintele Barack Obama a relevat că acest tip de supraveghere nu a fost eficient în combaterea terorismului.
„Și-au dat seama că acest tip de programe nu au împiedicat vreodată un atac terorist. Mai mult decât atât, niciodată nu au evidențiat (…) ceva diferit în vreo investigație teroristă în SUA”, a mai argumentat Snowden, subliniind că ”atunci când culegi toate (informațiile) nu mai înțelegi nimic”…

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.