Termoizolarea dupa brosura

Termoizolarea dupa brosura

0 99

Teatrul Muzical din Brasov a gazduit vineri intalnirea cu cea mai numeroasa participare de pana acum dintre autoritatile locale, reprezentanti ai Ministerului si presedintii asociatiilor de locatari din Brasov pe tema programului national de reabilitare termica a blocurilor de locuinte. Peste 200 de persoane din partea locatarilor au fost prezenti la dezbaterea mediata de municipalitatea brasoveana, care a incercat din nou sa-i convinga pe participanti de necesitatea demararii cat mai urgente a procedurilor de izolare termica a imobilelor, in vederea sporirii gradului de confort termic si reducerea facturilor la incalzire, unele dintre ele aberante, pe care multi brasoveni sunt nevoiti sa le plateasca in timpul sezonului rece.
Primaria Brasov, prin Agentia Brasov de Managementul Energiei Electrice, a tiparit si o brosura continand schema detaliata a actiunilor ce trebuie intreprinse de catre asociatiile de proprietari pentru a participa la acest program in care Guvernul asigura 50% din costul interventiei de reabilitare termica, municipalitatile 30% iar asociatiilor de proprietari restul de 20%.
Calcule estimative au evidentiat ca suma ce revine fiecarui apartament este de circa 700 de euro. Cifra pe care multi dintre sefii de asociatii prezenti la dezbateri o considera prea mare pentru buzunarele locatarilor pe care ii reprezinta si care au solicitat solutii de esalonare sau chiar de subventionare a acestor sume.
Nu toti locatarii isi fac probleme cu pretul lucrarii; au fost si sefi de asociatii care au cerut detalii despre derularea interventiei in regie proprie. Altii au vrut sa stie daca locatarii care si-au izolat deja locuintele prin mijloace proprii mai trebuie sa contribuie financiar la desfasurarea programului.
Municipalitatea a anuntat ca pregateste adoptarea in Consiliul Local a unei hotarari care sa reglementeze strict participarea la acest program national, in conditiile in care multe asociatii au datorii la incalzire sau la bugetul local. Oricum, intrucat unul din principiile programului national este „primul venit, primul servit”, sefii asociatiilor de proprietari care doresc sa beneficieze de acoperirea a 80% din costul lucrarilor de catre autoritatile locale si centrale, trebuie sa inceapa deja sa convinga locatarii de necesitatea programului si sa colecteze cei 20% cat revine asociatiei.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.