Termizolarea la Brasov – circa 700 de euro de locatar

Termizolarea la Brasov – circa 700 de euro de locatar

0 85

Termoizolarea blocurilor pare, la Brasov, o initiativa din cele mai serioase, menita sa reduca pierderile de energie si cuantumul facturilor si sa creasca, implicit, confortul termic al locatarilor. Primaria a inceput deja in cartiere campania de informare privind izolarea blocurilor si lucreaza la tiparirea de brosuri cu continutul ordonantei care reglementeaza aceasta investitie. Pe data de 10 aprilie, Primaria Brasov organizeaza o intalnire comuna cu toti sefii de asociatii.
Primii locatari carora li s-a explicat necesitatea termoizolarii sunt cei din Valea Cetatii, care au aflat in acest weekend detaliile investitiei. Noile dispozitii ale Guvernului prevad ca 50% din suma lucarino sa fie asigurata de guvern, 30% de catre Consiliul Local si 20% de catre locatari. Suma care le revine de plata acestora ar putea fi de cel putin 700 de euro. Prioritate vor avea cei care nu au datorii la utilitati si care reusesc sa stranga toti banii.
Uniunea Europeana ar putea ajuta Brasovul cu o parte din bani. La nivelul parlamentului european se pregateste o directiva privind eficienta energetica, prin care autoritatile ar putea asigura chiar o suma mai mare decat cea preconizata. Presedintii de asociatie cred insa ca cea mai mare problema va fi convingerea locatarilor sa plateasca. Ceva mai fericiti vor fi detinatorii de apartemente din blocurile pe care sunt instalate panouri de publicitate sau antene de telefonie mobila, unde banii vor fi asigurati in mare parte din chiria incasata de asociatii pentru aceste instalatii.
Pe data de 10 aprilie, la ora 16.00, la Teatrul Dramatic, primaria organizeaza si o dezbatere publica pe aceasta tema, la care sunt invitati toti cei interesati de subiect, in special sefii asociatiilor de proprietari. Autoritatile locale au in vedere, pentru acest an, si mansardarea a cel putin sase blocuri din municipiu.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.