Terminalul aeroportului va fi construit in concesiune

Terminalul aeroportului va fi construit in concesiune

0 111
Executivul Consiliului Judetean sustine varianta concesiunii pentru construirea terminalului aeroportului de la Ghimbav. Parteneriatul public-privat si finantarea din bani publici sunt considerate variante fara sorti prea mari de izbanda in conditiile legislatiei romanesti.
Licitatia va fi lansata cel mai probabil in luna ianuarie 2013.
Curtea de Apel Bucuresti a respins recent actiunea depusa de compania SCC Napoca SA impotriva Consiliului Judetean Brasov si a Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor referitoare la modul in care a fost adjudecata licitatia pentru proiectarea si construirea pistei Aeroportului International Brasov – Ghimbav. Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, a declarat chiar ca societatea Napoca SA ar fi solicitat bani pentru a nu bloca in instanta derularea contractului; se pare ca suma ceruta de contestatarii licitatiei s-ar ridica la valoarea de 200.000 de euro.
In sedinta de plen de joi seara, Executivul Consiliul Judetean a fost imputernicit sa analizeze si sa negocieze cea mai buna varianta pentru etapa a doua a construirii terminalului aeroportului. Aristotel Cancescu s-a declarat impotriva unui parteneriat public-privat.
Cel mai probabil in luna ianuarie 2013 se va lansa licitatia pentru construirea terminalului aeroportului de la Brasov.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.