Termenele pentru plata impozitelor locale si pentru depunerea unor declaratii prelungite de...

Termenele pentru plata impozitelor locale si pentru depunerea unor declaratii prelungite de guvern!

0 642
Palatul Victoria (Sediul Guvernului Romaniei)

Guvernul a prelungit cu trei luni, respectiv pana la 30 iunie 2016, termenul pana la care contribuabilii pot plati impozitul pe cladiri, pe teren si pe mijloacele de transport si pot beneficia astfel de bonificatia stabilita de catre consiliile locale pentru plata integrala a acestor obligatii.
De asemenea, a fost prelungit cu doua luni, pana la 31 mai 2016, termenul pana la care persoanele fizice si juridice care detin mijloace de transport radiate din circulatie pana la 31 decembrie 2015, au obligatia sa depuna o declaratie in acest sens.
A mai prelungit cu doua luni si termenul pana la care pot fi depuse declaratii privind destinatia cladirilor.
O modificare importanta este cea privind prelungirea cu doua luni, de la 31 martie 2016 la 31 mai 2016, a termenului pana la care persoanele fizice care au in proprietate cladiri cu destinatie mixta sau nerezidentiala pot depune declaratia privind destinatia cladirii.anaf sw
Tot cu doua luni, pana la 31 mai 2016 se prelungeste si termenul pana la care persoanele juridice pot depune declaratia privind cladirile pe care le detineau in proprietate la data de 31 decembrie 2015, destinatia si valoarea impozabila a acestora.
Potrivit actului normativ, pentru anul 2016, primul termen de plata a impozitului/taxei pe cladiri, impozitului/taxei pe teren, respectiv impozitului/taxei asupra mijloacelor de transport se prelungeste de la 31 martie 2016 la 30 iunie 2016.
Masurile sunt incluse intr-o Ordonanta de Urgenta aprobata in sedinta de miercuri a Guvernului, prin care au fost aduse unele modificari Codului Fiscal.

Ordonanta de Urgenta va intra in vigoare imediat dupa publicarea in Monitorul Oficial.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.