Terenul pentru Aeroport are probleme la intabulare

Terenul pentru Aeroport are probleme la intabulare

0 77

Consiliul Judetean Brasov nu poate intabula terenul necesar construirii aeroportului. Asta, in ciuda faptului ca suprafata de 200 de hectare a fost alocata administratieie judetene printr-o OUG de catre Guvern.


Cu toate ca exista o ordonanta de Guvern care prevede transferul lotului de la Institutul de Cercetare al Cartofului la Consiliul Judetean, aceasta institutie nu-si poate intabula terenul, pentru ca statul roman, la randul sau, nu a apelat la o procedura de acest gen.


Potrivit afirmatiilor subprefectului Szakal Andras, terenurile respective figureaza la Cartea Funciara ca apartinand etnicilor sasi din zona, care au fost expropriati dupa cel de-al doilea Razboi Mondial.?


Dupa cum ne-a declarat consilierul judetean Vespasian Iancu, presedintele comisiei speciale pentru realizarea aeroportului,?specialistii de la Oficiul de Cadastru?si Cartea Funciara dupa multe eforturi, au stabilit exact care vor fi demersurile necesare pentru intabularea terenului.


„Este cert ca nu se va putea face direct inscrierea dreptului de proprietate. Solutii sunt, specialistii stiu ce au de facut si cred ca ne vom incadra in ultimul termen fixat pentru finalizarea dosarului pentru banci. Parcele de teren, obiect al transferului, trebuie sa intre formal in posesia proprietarilor si detinatorilor anterioari emiterii OUG 41/2007, iar apoi sa se faca inscrierea dreptului de proprietate pentru Judetul Brasov” ne-a declarat dl. Vespasian.


?


Marius Ola


?

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.