Terasele brasovene si-au triplat profitul in perioada Cerbului de Aur

Terasele brasovene si-au triplat profitul in perioada Cerbului de Aur

0 179

Cerbul de Aur este cel mai important festival de muzica usoara din sud-vestul Europei. Aceasta fraza am citit-o pe un site in limba engleza care vorbea despre „Golden Stag” din Brasov, Romania. Nu am putut sa nu ma simt mandru de o astfel de categorisire, dar curand am cazut din nou cu picioarele pe pamant, gandindu-ma cu nostalgie: „Da, poate a fost asa odata, demult.”
Spectacolul si-a pierdut stralucirea data de faima artistilor prezenti la eveniment, motiv pentru care si numarul turistilor veniti special pentru acest eveniment s-a redus considerabil si odata cu ei si castigurile organizatorilor.
„Dom’le, sa fie clar, financiar nu castiga nimeni nimic!”, transeaza din start discutia Tiberiu Carstea, „veteranul” a carui firma, Instant Metal Beton SRL, se ocupa din ’92 de instalarea scenei si a tribunei din Piata Sfatului, citat de ziarul Gandul. „Ba dimpotriva, pana acum am dat din banii mei personali peste 30.000 de euro, cu acte notariale”, adauga el, dupa cum informeaza aceeasi sursa.
Cat de rentabil mai este Cerbul de Aur pentru orasul Brasov, este destul de greu de cuantificat, dar exista si comercianti care au inregistrat cresteri ale profiturilor datorita curiosilor veniti sa caste gura pe strazile Brasovului. Si cum nu poti pierde vremea decat la un suc, o bere sau o cafea, terasele din Piata Sfatului si din apropierea pietonalului Republicii au fost tot timpul pline de dimineata devreme pana tarziu in noapte. Multi dintre acestia au declarat ca si-au triplat profiturile comparabil cu cele inregistrate in timpul unui week-end obisnuit.
Un alt castigator a fost TVR-ul care, in urma show-ului televizat in exclusivitate, a ajuns de o pozitie codasa in pozitia de lider, la capitolul rating. Prima parte a competitiei, transmisa in direct de TVR 1, in intervalul orar 21:40-22:24, a pozitionat principalul post al Televiziunii Romane pe primul loc, arata Evenimentul Zilei.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.