Terase mai inguste din motive de pompieri

Terase mai inguste din motive de pompieri

0 58

Reprezentantii Primariei vor descinde cu sublerul pe strada Republicii, pentru a masura terasele care ?nteasa pasajul pietonal de la un capat la celalalt. Se pare ca unii dintre patronii locantelor din zona s-au extins cu mesele pe domeniul public mai mult decat le ?ngaduie autorizatia eliberata de catre municipalitate. Printre ei exista chiar si proprietari care au ?nchiriat la parterul cladirilor de pe marginea pietonalului Republicii spatii de cativa metri patrati, ca sa aiba pretextul de a-si extinde activitatea unitatii de alimentatie ?n strada.
Primaria intentioneaza sa modifice criteriile de acordare a autorizatiilor de functionare a teraselor, mai ales ?n zona ultracentrala. Municipalitatea va conditia obtinerea acestora de prezentarea de dovezi clare ca terasa este prelungirea unui restaurant care functioneaza ?n interior.
Masura a fost luata dupa incidentul de luni de la pranz, cand un restaurant cu specific unguresc de pe Republicii a fost cuprins de flacari. Interventia pompierilor a fost stanjenita de terasele labartate ?n exces pe strada; doar una din cele trei autospeciale venite la fata locului a izbutit sa-si croiasca drum pana la locul incendiului.
La detaliile legate de criteriile de autorizare merita adaugat micul amanunt ca restaurantul aproape mistuit de flacari apartine unei consilier judetean PD-L.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.