Terapie special pentru fumatori

Terapie special pentru fumatori

0 217

O combinatie de plasturi cu nicotina, un inhalant cu nicotina si un medicament antidepresiv sporeste semnificativ sansele fumatorilor de a renunta la acest viciu, in comparatie cu terapiile standard.
Medicii americani au relevat faptul ca acest tratament intensiv, bazat pe o combinatie de trei terapii, are efecte benefice pentru pacienti.
Studiul a fost efectuat pe un esantion de 127 de fumatori voluntari, care doreau cu orice pret sa renunte la fumat si care sufereau de afectiuni severe, precum maladii cardiace, maladii pulmonare, cancer si diabet. „Fumatorii suferind de diverse maladii cronice sunt extrem de dependenti de nicotina si daca ar continua sa fumeze ar suferi complicatii severe”, a explicat Michael B. Steinberg de la University of Medicine and Dentistry din New Jersay, coordonatorul acestui studiu.
Voluntarii au fost impartiti, aleatoriu, in doua grupuri. Primul grup a primit timp de zece saptamani plasturi cu nicotina, iar al doilea grup a primit o combinatie de plasturi cu nicotina, un inhalant cu nicotina si antidepresivul bupropion, atat timp cat voluntarii din acest grup au simtit nevoia sa fumeze.
Dupa aproape sase luni, pacientii care au beneficiat de aceasta terapie tripla au avut o rata a renuntatului la fumat de aproximativ 35%. In schimb, grupul care a primit doar plasturi cu nicotina a inregistrat o rata de doar 19%.
„Folosirea simultana a medicamentelor ce contin nicotina cu antidepresivul bupropion stopeaza dependenta de tutun prin diverse mecanisme”, a explicat Michael B. Steinberg. Daca la aceasta combinatie se adauga si un inhalant cu nicotina, atunci tripla terapie poate fi folosita cu succes ca un raspuns in fata nevoii de a fuma si permite un dozaj individualizat, cantitativ al acestor medicamente.
Chiar daca multi dintre pacientii suferind de maladii cronice fumeaza, medicii ezita adeseori sa le prescrie un tratament farmaceutic impotriva fumatului, deoarece se tem de aparitia unor reactii adverse, au explicat cercetatorii americani.
Acest studiu reprezinta o premiera in domeniul posibilelor tratamente medicale pentru pacientii cu risc sporit. Studiul a fost publicat in revista Annals of Internal Medicine.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.