Terapia prin cinema – cinci filme care pot ajute !

Terapia prin cinema – cinci filme care pot ajute !

0 204

Psihologii si specialistii britanici in problemele familiale au alcatuit clasamentul celor mai importante cinci filme care pot avea efecte benefice asupra evolutiei familiilor de pretutindeni, informeaza telegraph. co.uk.
Din cauza ritmului de viata tot mai trepidant din acest inceput de secol XXI, problemele oamenilor in societate sau in interiorul propriilor lor familii au devenit tot mai numeroase si mai acute.
Psihologii britanici au alcatuit un clasament al filmelor care au dovedit ca au avut un efect benefic asupra pacientilor si care pot fi recomandate oamenilor care se confrunta cu astfel de probleme.

„Ramasitele zilei” (1993) cu Anthony Hopkins si Emma Thompson.
Daca sunteti o persoana timida si inhibata, acest film reprezinta un bun avertisment pentru oricine se teme sa isi exprime emotiile.

„O viaþã minunatã” (1946) cu James Stewart.
Acest film reprezintã antidotul perfect împotriva depresiei. Dacã vã simþiþi dezamãgit de cursul pe care l-a luat viaþa dumneavoastrã, acest film optimist vã va ajuta sã vedeþi lucrurile dintr-o perspectivã diferitã.

„Închisoarea îngerilor” (1994) cu Tim Robbins ºi Morgan Freeman.
Dacã relaþia cu tatãl sau cu fiul dumneavoastrã este una tensionatã, nu disperaþi. Acest film spiritual ºi profund vã poate oferi multe idei ºi speranþã pentru viitor.

„Mirajul vieþii” (1959) cu Lana Turner ºi Juanita Moore.
Dacã aveþi o relaþie mamã – fiicã dificilã, puteþi sã urmãriþi acest film despre douã mame devotate, una albã, cealaltã de culoare, ºi despre fiicele lor neastâmpãrate.

„Brokeback Mountain – O iubire secretã” (2005) cu Heath Ledger ºi Jake Gyllenhaal.
Dacã relaþia dumneavoastrã actualã este lipsitã de intimitate, puteþi sã învãþaþi din tandreþea autenticã exprimatã în acest film.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.