Tenis : România s-a calificat în Grupa Mondială I, în Cupa Davis

Tenis : România s-a calificat în Grupa Mondială I, în Cupa Davis

0 53

România a înfruntat Thailanda la Nonthaburi, în cadrul Cupei Davis la tenis masculin. Cele două formații au jucat pentru accesul în Grupa Mondială I.

Primele dispute au avut locuri vineri, 2 februarie, iar România a început cu stângul Nicholas David Ionel, prima rachetă a României la masculin, locul 225 ATP, a pierdut în fața lui Yuttana Charoenphon (976 ATP), scor 7-5, 3-6, 6-1. În meciul următor, Filip Cristian Jianu (267 ATP) a restabilit egalitatea după victoria împotriva lui Kasidit Samrej (605 ATP) în trei seturi, scor 6-4 5-7(6), 6-2. Asiaticii au trecut în avantaj după meciul de dublu în care experimentatul Marius Copil și Vlad Cornea au făcut pereche. „Tricolorii” au pierdut împotriva cuplului format din Pruchya Isaro/Thantub Suksumrarn, scor 6-4, 2-6, 4-6. Totuși, Nicholas David Ionel și Filip Cristian Jianu și-au câștigat meciurile la simplu, au întors scorul general și au adus victoria României.

Astfel, după ce a pierdut primul meci, Nicholas David Ionel s-a revanșat și a câștigat în doar o oră și 18 minute, scor 6-4, 6-1 cu Kasidit Samrej (nr. 605 ATP).

Punctul decisiv a fost adus de Filip Cristian Jianu. Tenismenul român în vârstă de 21 de ani a trecut fără drept de apel, scor 6-0, 6-2 de Yuttana Charoenphon după doar o oră de joc și a adus calificarea României în Grupa Mondială I.

Echipa „tricolorilor” a fost compusă din Marius Copil, Victor Vlad Cornea, Nicholas David Ionel, Filip Jianu şi Cezar Creţu. Gabriel Trifu este căpitanul-nejucător al „tricolorilor”.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.