Tenis : Baza Olimpia Brașov găzduiește ,,Futures Selgros Cup”

Tenis : Baza Olimpia Brașov găzduiește ,,Futures Selgros Cup”

0 259

Redeschiderea bazei sportive Olimpia Brașov, aflată sub Tâmpa, a făcut posibilă organizarea unui turneu de tenis. Deocamdată, s-a început timid, cu desfășurarea unui turneu Futures, însă, ala cum a precizat brașoveanul George Cosac, președintele Federației Române de Tenis, sunt deja discuții ca, anul viitor, să poată fi organizată la Brașov o competiție mult mai puternică.
În această săptămână, pe terenurile de tenis de la Olimpia se desfășoară ,,Futures Selgros Cup”, un turneu de simplu și dublu masculin, organizat cu aportul Federației Române de Tenis, în colaborare cu Consiliul Județean și Primăria Brașov.
,,Avem o competiție pe o bază sportivă deosebită, una din cele mai frumoase din lume. De anul viitor, vom ridica ștacheta acestor competiții de la Brașov, astfel încât să reluăm tradiția unui turneu de calibru, pe care l-a avut Brașovul. Suntem în discuții, pentru organizarea unui turneu Challenger, așa cum s-au disputat aici timp de 19 ani. Suntem bucuroși că din cei 64 de jucători din calificări, care au fost acceptați, aproape 50 sunt români. Bucuria ar fi deplină dacă în fazele superioare ale competiției ar ajunge cât mai mulți jucători români”, a spus George Cosac, președintele Federației Române de Tenis.

,,Ne bucurăm că tradiția continuă. Premiile totale ale acestui turneu sunt de 15 mii de dolari dar și punctele sunt importante pentru jucătorii participanți. Ne bucurăm că sunt mulți jucători români la acest turneu, a cărei finală va fi duminică, la ora 12,00. Este un lucru extrordinar ce face federația noastră, care organizează astfel de turnee în România, prilej pentru jucătorii noștri să crească, să concureze și să câștige experiență”, a spus și Dumitru Hărădău, reprezentant al Federației Române de Tenis.
Favoritul principal în proba de simplu masculin este italianul Dante Gennaro, iar la dublu, Egea-Hidalgo (Argentina)
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.