Telina este buna pentru reumatism

Telina este buna pentru reumatism

0 83

Cel mai frecvent, telina este utilizata ca remediu impotriva reumatismului si gutei. Atat telina comuna, cat si o varietate a sa, telina de radacina (de la care se consuma doar bulbul rotund, nu si tulpina) contin vitamina C, acid folic, potasiu, fibre si carbohidrati.
„Cura cu telina sau cu suc de telina ajuta organismul sa elimine fluidele in exces si acidul uric, care accentueaza durerile provocate de reumatism si de guta. Sucul cicatrizeaza ulceratiile si ranile atunci cand este aplicat direct pe acestea. Mai mult, semintele de telina sunt un antiseptic eficient si, datorita efectului diuretic, ajuta in tratarea cistitei si infectiilor urinare”, precizeaza Eugen Giurgiu, doctor in biochimie cu competente in fitoterapie si nutritie.
Vitaminele C si K sunt cele mai benefice aporturi aduse de telina organismului uman. Asa cum se stie, vitamina C este aliatul de baza al fiecaruia dintre noi in apararea organismului, in imunizarea lui. Alte elemente care ne pot ajuta sunt potasiul, zincul, calciul, fosforul, magneziul,vitaminele B1 si B6, fierul.
Iata si alte beneficii aduse organismului uman de telina:
– scade tensiunea arteriala,
– detoxifica organismul,
– regleaza disfunctiile hormonale,
– are calitati cicatrizante si diuretice.
– radacina mai este utila in afectiuni renale (colica renala, litiaza renala).
– sucul de telina, la un consum regulat de trei pahare zilnic, stimuleaza digestia si combate cu succes gazele intestinale.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.