Televiziune online pentru gay, promovata la Brasov

Televiziune online pentru gay, promovata la Brasov

0 164

Exprimarea drepturilor si libertatilor celor de alte orientari sexuale decat majoritatea a depasit granitele asociatiilor gay, liberty-paradelor si a cluburilor pentru homosexuali sau lesbiene. Incepand cu 1 octombrie, comunitatea gay din Romania va avea o noua posibilitate de exprimare, de data aceasta publica si cu caracter permanent: TV Angelicuss, o televiziune online pentru minoritatile sexuale. Noul post se va lansa prin evenimente organizate la Bucuresti, Cluj si Brasov, dupa cum a anuntat Lucian Dunareanu, cel care va conduce noul post TV.
„Este prima televiziune dedicata comunitatii gay din Romania. Ne-am gandit si la o licenta audiovizuala, dar cheltuielile ar fi foarte mari, fapt pentru care am decis sa pornim usor, pe online. Televiziunea Angelicuss va fi un proiect de informare al comunitatii gay, care se va alatura revistei online si newsletterului pe care le detinem in prezent. Va fi un mic trust de presa”, a declarat Lucian Dunareanu citat de Mediafax. Dunareanu este in prezent director al Asociatiei „Be An Angel Romania” din Cluj Napoca.
La noua televiziune lucreaza, in regim de voluntariat, o echipa formata din zece persoane.
„Investitia in televiziune nu este mare, intrucat aparatura ne este donata de o organizatie gay din Germania.
Serverul ne costa, insa, destul de mult si avem cheltuieli de productie. Vorbim de o investitie de circa 10.000 de lei”, a explicat Dunareanu.
In grila de emisiuni a noului post se numara programele „Ora 14.00 – Buna dimineata!” – prezentat de Petruta Grasa, Miss Travesty Romania 2008 – si „Sunt altfel” – in care vor fi relatate fragmente din viata persoanelor gay, dar si grupaje de stiri despre comunitatea gay, reportaje din cluburile de gen din tara si filme.
Totodata, postul de televiziune online va relata si informatii de la evenimente dedicate comunitatii gay, printre care si Festivalul de Film Gay, care va fi organizat in octombrie, la Cluj.
Site-ul televiziunii online poate fi gasit la adresa http://www.tvangelicuss.beanangel.ro/. Momentan acesta este este in probe.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.