Telenovela CET continua: apartamentele din Brasov raman fara apa calda

Telenovela CET continua: apartamentele din Brasov raman fara apa calda

0 83

Telenovela CET Brasov nu pare sa mai aiba sfarsit. Temperaturile scazute din ultima perioada ne fac sa ne aducem aminte ca vremea a intrat deja intr-un proces de racire treptat care va culmina in lunile de iarna care se apropie.
Pentru unii dintre brasoveni, iarna se apropie „amenintator” pentru ca acestia risca sa moara de frig in propriile locuinte.
Nu mai putin de 12 000 de apartamente din Brasov e posibil sa nu primeasca deloc caldura din 15 octombrie, avand in vedere ca pe timpul verii nu s-au platit decat 500.000 de lei din datoria inregistrata in iunie de 15,2 milioane de lei
Noul pret al gigacaloriei anuntat de conducerea CET Brasov SA este de191,73 de lei pentru populatie, cu 5% mai mare decat cel din sezonul trecut, cand a fost de 184 de lei. Directorul general al CET Brasov SA, Florin Cutitei spune ca pretul aprobat de ANRE pentru iarna urmatoare este de 385 de lei, din care 60 de lei va fi subventie de la bugetul de stat si 135 de lei subventie de la bugetul local. in schimb, pretul real de producere a gigacaloriei este de 425 de lei.
Datoriile CET nu au fost acoperite nici la aceasta ora, iar situatia este in continuare dramatica, astfel ca firma inregistreaza: 8 milioane de lei la gaz metan, 20 de milioane de lei la furnizorul de carbune si 30 de milioane de lei la transportatorul de carbune.
De asemenea, cei care au avut nesansa sa locuiasca intr-o scara de bloc unde majoritatea vecinilor s-au debransat, au fost nevoiti, vrand-nevrand, sa renunte la serviciile CET, pe principiul, majoritatea se impune.
„Am solicitat celor care au ramas putini pe scara unui bloc, pana in 20%, sa se debranseze. Pe de o parte costurile sunt prea mari pentru a furniza agent termic pentru astfel de apartamente ramase captive, pe de alta parte nici nu mai putem oferi servicii de calitate acestor clienti”, a mai spus Florin Cutitei.
Dintre cele aproximativ 20.000 de apartamente ramase la CET 8.000 sunt alimentate din centrale de cvartal, 2.000 de la CAF Metrom si alti 10.000 de la CET.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.