Telegraph, despre exotismul de dincolo de Carpati

Telegraph, despre exotismul de dincolo de Carpati

0 105

Britanicul William Blacker a trait in Maramures intre 1996 si 2004, timp in care a scris “Along the Enchanted Way” – „o cronica stralucitoare a vietii din nordul Romaniei”, noteaza Telegraph, intr-un articol dedicat britanicului indragostit de Romania. Este scriitor, jurnalist si permanent oaspete al Romaniei.
In urma cu multi ani, „William Blacker a plecat sa locuiasca cu tiganii, in nordul Romaniei. Se poate ca nu asta sa fi fost intentia lui, dar asa a sfarsit calatoria. Mergand dincolo de Carpati, in nordul Transilvaniei, a intrat intr-o lume fermecata. Cea mai mare parte a calatoriei a facut-o calare sau in caruta, incaltat in cizme traditionale, neschimbate de secole”. Asa incepe aventura britanicului, scriu jurnalistii de la Telegraph.
Asa a descoperit taramul unde masinile si televiziunea au patruns abia de curand. O lume cu „peisaje glorioase”, cu sateni guresi si, mai presus de toate, cu tigani ale caror preocupari principale par a fi cantatul, bataile si procrearea.
Incantarea este cuvantul cheie, o calitate pe care aceasta capodopera o impartaseste cu scrierile despre aceeasi regiune ale lui Patrick Leigh Fermor, spun jurnalistii britanici.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.