Telegondole pe Valea Prahovei

Telegondole pe Valea Prahovei

0 101

Telegondolele care inlocuiesc vechile instalatii de transport pe cablu din statiunile prahovene Sinaia si Azuga au fost inaugurate sambata, 15 decembrie, cu ocazia deschiderii oficiale a sezonului de schi.


Instalatia de la Sinaia are 35 de gondole cu o capacitate de opt persoane pentru fiecare cabina si poate transporta in total 1700 de persoane pe ora. Lungimea traseului este de aproximativ 1300 de metri, telegondola urcand la o diferenta de nivel de peste 400 de metri. Turistii veniti la inaugurare n-au putut insa decat sa o admire, pentru ca deocamdata telegondola de la Sinaia nu are autorizatie ISCIR pentru transport pe cablu.


Si in Azuga a fost inaugurata telegondola care, spre deosebire de cea din Sinaia, are deja toate autorizatiile si a putut fi utilizata de turisti incepand chiar de sambata. Telegondola are 49 de cabine cu o capacitate de transport de 2.000 persoane/ora, urca la o diferenta de nivel de 550 m pe un traseu cu o lungime de 1.800 m si deserveste intreg domeniul schiabil al statiunii Azuga care cuprinde partiile Cazacu, Sorica, Sorica Sud si La Stana, ce se intind pe o lungime totala de 6 km.


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.