Telegondola intre Sinaia si Cota 1.400

Telegondola intre Sinaia si Cota 1.400

0 337

Telegondolele incep sa atraga tot mai multi edili. Dupa cel din Mamaia, primarul altui oras turistic, de data asta de la munte, se simte atras de acest mijloc de transport al turistilor.


Primaria Sinaia a inceput saptamana trecuta lucrarile de constructie a unei telegondole asemanatoare celei din statiunea Mamaia, care va lega orasul de Cota 1.400. Potrivit primarului Vlad Gheorghe Oprea, lucrarile vor fi gata cel tarziu la 1 decembrie, anul acesta. „Investitia in telegondola se va ridica la circa sase milioane de euro, iar banii provin de la bugetul de stat, de la bugetul local si din credite bancare facute de catre primarie”, spune Oprea.


Telegondola va avea 50 de cabine, fiecare dintre acestea cu o capacitate de opt locuri. „Ne-am gandit sa investim in acest proiect pentru ca avem cel mai mare domeniu schiabil din tara, la Cota 2.000. Avem un telescaun modern intre Cota 1.400 si Cota 2.000, insa intre oras si Cota 1.400 aveam nevoie de un mijloc de transport, pentru ca telecabina nu poate duce mai mult de 100 de persoane pe ora. Aceasta telegondola va avea o capacitate de 2.000 de persoane pe ora”, afirma primarul orasului.


?


Pe langa aceasta investitie, Primaria Sinaia intentioneaza sa inceapa un parteneriat public-privat pentru constructia unui parc acvatic si a unui hotel cu circa 100 de camere, care sa fie clasificat la patru sau cinci stele, investitia in acest proiect fiind estimata la circa 10-12 milioane de euro.


Aqua park-ul va fi integral acoperit si va avea trei sau patru bazine, dar si restaurante si baruri. Lucrarile de constructie la acest proiect vor incepe in primavara anului viitor si vor dura circa un an si jumatate, dupa spusele primarului.


?


?Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.