Telefonul Pacientului Nemultumit la Brasov

Telefonul Pacientului Nemultumit la Brasov

0 89

Brasovenii nemultumiti de serviciile sanitare de care beneficiaza in spitalele din Romania, nu se vor mai plange in van.
Au fost luate masuri concrete pentru remedierea acestei situatii, prin instituirea unei linii verzi unde bolnavii sa-si spuna pasurile.
Toata lumea stie ca sunt nenumarate cazuri si situatii in spitalele din Romania unde, daca nu ii dai asistentei 5 lei, nici macar nu vine sa verifice daca ti s-a terminat perfuzia. De asemenea, au fost inregistrate cazuri de malpraxis care, nu numai ca nu au fost pedepsite, dar nici macar nu au fost semnalate, desi ele erau evidente.
Cel putin la Brasov, aceste lucruri sunt pe cale sa se schimbe.
Presedintele Comisiei de Sanatate din Consiliul Judetean Brasov, liberalul Sebastian Grapa, a anuntat ca la Spitalul Clinic va functiona din aceasta luna o linie telefonica destinata pacientilor care vor sa reclame deficiente in relatia lor cu personalul.
Fiecare sesizare pertinenta va fi anchetata, iar doctorii incriminati vor fi anchetati. Propunerea va fi facuta in urmatoarea sedinta de plen a Consiliului Judetean.
Grapa spune ca se doreste eficientizarea relatiei dintre medic si specialist.
„Linia telefonica va functiona 4 ore pe zi, iar o persoana va raspunde mereu la telefon. Vrem sa sesizam in timp util disfunctionalitatile din spital, iar medicilor care primesc „atentii” din partea pacientilor sa le fie putina teama. Telefonul va functiona, cel mai tarziu, la sfarsitul lunii septembrie. Colectam direct de la pacient neregulile din spital, pentru ca vrem sa surprindem in direct toate actiunile neortodoxe. Telefonul va functiona la Agentia pentru Persoanele cu Handicap, Agentia le va trimite mai departe la Comisia de Sanatate, iar de aici vor merge la Directia de Sanatate Publica”, a precizat Sebastian Grapa.
La celalalt capat al firului nu va fi un robot, asa cum ar putea crede toata lumea, ci un operator care va prelua toate doleantele pacientilor din sistemul de sanatate brasovean.
In functie de gravitatea celor semnalate de pacienti, cazurile vor fi analizate de catre Comisia de Sanatate din cadrul CJ impreuna cu Directia de Sanatate si Asistenta Medicala Brasov.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.