Telefon mobil ECOLOGIC

Telefon mobil ECOLOGIC

0 63

Ecologia ne invadeaza vietile pe toate canalele posibile. Indiferent de domeniile la care ne referim, toate produsele si serviciile care ne inconjoara trebuie sa fie ECO.
Asa se face ca si piata de telefonie mobila a atins acest capitol prin crearea de telefoane mobile ECO.
Daca pana acum se fabricau telefoane mobile cu tot felul de accesorii, cat mai complicate din punct de vedere tehnic, cu tot felul de posibilitati de intrebuintare a lor, tendinta actuala este de simplificare a lor.
Scopul acestei simplificari este reducerea drastica a consumului de energie.
Sony Ericsson, Nokia sau Samsung sunt doar trei din producatorii mari de telefoane mobile care au inceput sa fie atenti la materialele folosite in productia terminalelor.
Sony Ericsson are in proiect un terminal numit GreenHeart, un candybar cu carcasa din bio-plastic, material pe care si Samsung la folosit la telefoanele sale ecologice, tastatura de plastic reciclabila si incarcator cu consum minim de energie.
Compania finlandeza Nokia se afla si ea pe lista producatorilor care fabrica telefoane ecologice. Modelul 3110 Evolve este primul pe lista telefoanelor ecologice dezvoltate de ei. Acesta este un candybar, cu o carcasa fabricata din materiale reciclate.
Samsung are este un telefon mobil confectionat din „bio-plastic” realizat din materiale naturale extrase din porumb. Mai mult, cand Samsung a produs noul W510, nu a folosit metale grele precum plumb, mercur si cadmiu, iar invelisul sau este solubil, termenul corect ar fi „water-soluble coating”.
Asa ca, moto-ul viitorului revine in jurul unei teorii vechi de zeci de ani: Nimic nu se pierde, totul se transforma!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.