Telefoanele mobile si fertilitatea masculina

Telefoanele mobile si fertilitatea masculina

0 91

Barbatii care isi propun sa devina parinti ar face bine sa vorbeasca mai putin la telefonul mobil, recomanda un grup de experti de la University of Saskatchewan din Canada, sustinand ca in cazul persoanelor de sex masculin care comunica frecvent prin celular se produce o crestere a nivelului de testosteron, o scadere a calitatii spermei si, in final, deteriorarea fertilitatii, potrivit Compulenta.
Potrivit sefului echipei de cercetatori Rany Shamloul (Departamentul de Farmacologie si Toxicologie), descoperirea a generat o adevarata confuzie, deoarece mecanismul care declanseaza aceste efecte ramane un mister pentru oamenii de stiinta.
Astfel, s-a descoperit ca barbatii care vorbesc frecvent la celular au un nivel mai ridicat testosteron in organism, iar concentratia de hormon luteinizant (LH) inregistreaza valori sub media normala – acest hormon, secretat de glanda pituitara este important pentru functionarea normala a sistemului de reproducere.
Cercetatorii cred ca intreaga problema rezida in undele electromagnetice (SEM) emise de telefoane: acestea ar putea avea un dublu efect asupra nivelului de hormoni masculini si a fertilitatii.
Cu toate aceste, cercetatorii canadieni considera ca pentru o concluzie finala privind modul in care celularele afecteaza fertilitatea masculina sunt necesare studii suplimentare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.