Telefoanele mobile – periculoase

Telefoanele mobile – periculoase

0 55

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), radiatiile emise de telefoanele mobile pot produce tumori.
Amatorii de convorbiri nesfarsite pe telefonul mobil risca, in timp, sa dezvolte o tumoare cerebrala. Afirmatia se bazeaza pe concluziile unui studiu in care Organizatia Mondiala a Sanatatii a investit zece ani de munca si 20 de milioane de dolari, potrivit Sunday Telegraph.
Utilizarea abuziva a telefonului mobil timp de zece ani poate produce trei tipuri de tumoare cerebrala sau a glandelor salivare, potrivit autorilor studiului. Datele investigatiei infirma asigurarile date de Ministerul britanic al Sanatatii, care nu a mai emis niciun avertisment legat de aceste riscuri de mai bine de patru ani. Potrivit studiului elaborat de minister, radiatiile emise de telefoanele celulare nu sunt daunatoare sanatatii adultilor si prezinta un risc scazut de imbolnavire pentru copii.
In alte tari, precum Franta si Statele Unite, autoritatile medicale au tras deja semnalul de alerta. Concluziile studiului sunt confirmate de cercetari similare efectuate si in Israel si Suedia.
Din cate se vede, tot mai multe studii efectuate independent de marile companii – producatori sau reteileri de mobile – dovedesc nocivitatea folosirii exagerate a telefoanelor mobile. Iar daca adultii si-o fac cu mana lor, copiii si adolescentii trebuiesc educati sa foloseasca aceasta inlesnire a tehnicii moderne doar atat cat este necesar pentru prevenirea unor neplaceri de mai tarziu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.