Telefoane mobile incarcate la … pulsul inimii!

Telefoane mobile incarcate la … pulsul inimii!

0 60

Telefonul mobil este un accesoriu indispensabil in secolul nostru. Este forte important ca atunci cand suntem plecati sa putem fi „accesibili” pentru cunostinte, prieteni, toti cei dragi si nu numai.
Este o adevarata tragedie atunci cand se descarca bateria si nu avem o priza la indemana pentru a o putea reincarca. Oamenii de stiinta au inventat bateriile solare, dar nici acestea nu sunt destul de eficiente, mai ales daca nu avem de unde lua soarele.
Dar ce ati zice de un telefon care sa functioneze atata vreme cat sunteti in viata? Da, acum se poate, cu ajutorul noilor inventii in materie de enrgei regenerabila.
Ziarul The Telegraph a publicat un articol despre o tanara de numai 15 ani care ar fi inventa telefonul care se poate reincarca la … pulsul inimii!
Este vorba despre o banda elastica care poate fi pusa la incheietura mainii si care poate converti pulsul in curent electric pentru alimentarea telefoanelor mobile.
Sarojini Mahajan, eleva la Scoala secundara St. Marks din West Delhi, India, a inceput sa cerceteze incarcarea de la puls dupa ce s-a gandit ca daca ceasul ei de mana poate functiona doar cu ajutorul batailor inimii, la fel se poate intampla si cu un telefon mobil.
„Dupa ce a vazut ca ceasul ei nu necesita incarcare electrica a inceput sa cerceteze alimentarea de la puls”, a declarat Anjali Aggarwal, diriginta tinerei inventatoare.
„Apoi a dezvaluit ideea ei si profesoarei de stiinte care a trimis-o mai departe la Fundatia Nationala pentru Inovatie din India”, a mai spus Aggarwal, citata de aceeasi sursa.
Ideea lui Sarojini a atras atentia cercetatorilor de la Universitatea Stanford din California care au propus dezvoltarea inventiei pentru uz comercial.
Punerea in practica a acestei idei nemaipomenite ar putea revolutiona industria telefoniei mobile.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.