Tehnologie de varf inserata in mediul rural brasovean

Tehnologie de varf inserata in mediul rural brasovean

0 69

Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Iuliu Winkler, a avut prima intalnire cu coordonatorii locali din proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, intalnindu-se vineri, 17 august, la Brasov, cu 260 de manageri si administratori IT ai Retelelor Electronice ale Comunitatilor Locale (RECL) instalate prin proiectul Economia Bazata pe Cunoastere in 20% din mediul rural si mic urban din Romania.


La intrunirea de la Brasov a participat si Zolt?n Somodi, secretar de stat in domeniul Tehnologiei Informatiei in cadrul MCTI. „Managerul si administratorul IT ai Retelelor Electronice Locale au fost cooptati de curand in proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, asadar astazi am avut prima ocazie de a ne cunoaste si de a discuta direct despre asteptari, provocari si calendarul proiectului in viitorii trei ani si jumatate”, a declarat Iuliu Winkler, ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei si Coordonatorul National al Proiectului Economia Bazata pe Cunoastere.


Cele doua serii de coordonatori RECL participa la Brasov la sesiuni intensive de formare pentru dobandirea de cunostinte si competente de baza pentru utilizarea calculatoarelor si administrarea retelelor de calculatoare, promovarea activitatilor proiectului, precum si marketing si management pentru dezvoltarea comunitatii si a mediului local de afaceri.


Pana pe 16 septembrie, inca 250 de coordonatori locali ai proiectului Economia Bazata pe Cunoastere vor participa la aceeasi sesiune de formare.


Proiectul Economia Bazata pe Cunoastere, coordonat de MCTI, instaleaza in aproximativ 20% din mediul rural si mic urban Retele Electronice Locale. Acestea se realizeaza prin conectarea la Internet Broadband a sediului Primariei, al scolii gimnaziale, al bibliotecii publice si al punctului de acces public la informatie. Economia Bazata pe Cunoastere este implementat pe baza unei finantari de 69,4 milioane de dolari din partea Bancii Mondiale si a Guvernului Romaniei.


„Succesul proiectului depinde de eficienta cooperarii dintre MCTI si autoritatile publice
locale beneficiare, cooperare asigurata si ed coordonatorii locali cu care am dialogat astazi
(vienri – n.r) si care vor fi cu adevarat reprezentantii proiectului la nivelul comunitatilor.
Comunitatile locale vor avea un castig substantial in ceea ce priveste implementarea unei
viziuni noi de dezvoltare, bazate pe tehnologie, servicii moderne si finantari europene”, a mai
spus Iuliu Winkler, intr-o conferinta de presa sustinuta intr-un corp al Universitatii transilvania Brasov.


Marius Ola


COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.