Tehnica de lupta grea, un prim obiectiv NATO, in modernizrea bazelor aeriene...

Tehnica de lupta grea, un prim obiectiv NATO, in modernizrea bazelor aeriene din Romania

0 590

NATO intareste bazele aeriene din Romania, lucrarile fiind deja demarate la Baza Aeriana 90 de la Otopeni, informeaza Digi24. Va fi consolidata si pista de la Campia Turzii astfel incat sa poata permite, fara probleme, manevre militare. Potrivit sursei citate, modernizarea a doua dintre cele mai importante flotile aeriene din tara noastra va costa peste 15 milioane de dolari, iar investitia vine in contextul in care NATO se pregateste sa stationeze in Romania tehnica de lupta grea, transportoare blindate si tancuri.

Modernizarea celei mai importante flotile militare aeriene de transport din tara va costa noua milioane de dolari. Avioanele grele de tip Hercules sau CJ 27 Spartan vor putea face manevre suplimentare de descarcare sau incarcare a aparaturii.

„Investitia va asigura rularea unui numar mult mai mare de aeronave decat in prezent, inclusiv posibilitatea de a asigura escalele tehnice”, a declarat pentru Digi24 comandantul Flotile Aeriene 90, Viorel Pana.NATO. wxpansiune

Lucrarile de modernizare vizeaza si punctele de comanda ale Flotilei Aeriene, turnul de control si centrul de coordonare a misiunilor militare. Costurile se impart intre Alianta Nord-Atlantica – 7 milioane de dolari – si Ministerul Apararii care furnizeaza doua milioane.

In ceea ce priveste lucrarile de la Campia Turzii, costul lor este estimat la aproape sase milioane de dolari. Calea de rulare este consolidata pentru avioanele americane de tip F16, dar si pentru supersonicele de lupta ale Aliantei. La Fetesti, lucrarile sunt aproape de final, iar baza aeriana de la Kogalniceanu este deja folosita de armata americana pentru retragerea tehnicii militare din Afganistan.

Despre posibile lucrari la Aeroportul Brasov nu sunt disponibile informatii, dar nici nu se intrevad aplicarea de masuri specifice atata timp cat lucrurile sunt blocate la nivelul administratiei publice.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.